Aviseringar
Rensa alla

Extrajobb


Ämnesstartare

Tjo, jag undrar kort och gott på var man får tag på extrajobb som ungdom? Tänker mig främst läxhjälp, barnvakt eller andra hushållsnära tjänster. Det finns appar som Yepstr, men den är rätt värdelös då ingen använder den i området. Är det bara att skriva i den lokala Facebook-gruppen och hoppas på det bästa?

Hur fungerar det annars med lön, det räknas väl som svartjobb att bara få betalt via Swish typ?


   
Citera
YungG

Posta i lokala facebook-grupper, dela ut "reklam" i brevlådor, be dina föräldrar fråga sina bekanta, sätt upp annonser i butiker etc.

Jag tror ingen kommer bry sig om att det är svart om det handlar om några hundralappar hit och dit


   
SvaraCitera

Snabbmatskedjor


   
SvaraCitera

allt räknas hur gammal du är


   
SvaraCitera

Det skulle vara bra att hitta ytterligare arbete utöver huvudarbetet


   
SvaraCitera

Det beror nog lite på om du går i grundskolan eller gymnasiet och har full CSN. Men jag har hört siffran 10K kronor i månaden skattefritt. Men ring Skatteverket eller chatta med dom. Dom kan ju garanterat ge rätt besked. Du kan vara "anonym" dvs du behöver INTE uppge namn och personnummer. 


   
SvaraCitera

Jag förstår din önskan. Jag tror fortfarande att du säkert alltid inte har tillräckligt med pengar för någonting, tills du börjar tjäna mer, och då växer helt enkelt dina förfrågningar och du kommer inte ha tillräckligt igen. Det är så den mänskliga naturen fungerar. Du kan prova true flip casino inte bara för att tjäna mer pengar, men även för att njuta av spelen.


   
SvaraCitera

doctord:

Тема «Различные красивые и веселые рисунки» | Funny rats, Cute rats, Rats

Anmäld för reklam. 

stiftelse: Tjo, jag undrar kort och gott

Det viktigaste är din ålder eftersom det påverkar vilka jobb du kan få.

Är du under 15 skulle jag rekommendera tidningsförsäljning eller liknande, finns så man kan dela ut tidningar på helgen med kollektivavtalslön + dricks. Blev cirka 4000kr när jag höll på för 10-15 år sedan. 

Är du över 15 kan du söka vanliga jobb, handelsjobb (butiker, detaljhandeln etc.) har bra lön för arbete på helger och kvällar. (Dock finns det regler om hur många timmar per vecka du får arbeta). Blir snabbt en hel del cash men kräver att du är stresstålig.

Undvik bemanningsföretag som pesten! Deras chefer ser ut som bilden ovan, likaså dobbel/telefonförsäljning. De utnyttjar ung och billig arbetskraft. 

Lycka till med jobbsökandet! 


   
SvaraCitera