Forumet - Extrajobb under 18.

Extrajobb under 18.

5368 2 15
Jag vill desperat ha ett extrajobb men vet inte hur jag ska gå till väga [mad] Jag trodde att det skulle vara easy peasy att få ett jobb när man nådde 16 men nej... Nu ska man tydligen vara över 18 istället. Har frågat runt mest på hemköp och andra affärer för lagerplats men blir ditchad gång på gång [n]
Har sökt sommarjobb. Vad kan man söka mer?

Spana också in:

Phrasedlvoe:

Lyllos


Lr hur!!! Samma sak med sommarjobb, har aldrig lyckats få tag på något och brukar söka runt 200 tjänster till varje sommar, ringer och presenterar mig, åker dit, hälsar på chefen och delar ut CV osv, osv.. Är som om de bara slänger mina papper direkt när jag vänder min rygg till..

Jag har tyvärr inga släktingar eller nära vänner som kan ordna sådant till mig.. Eller jag har en far som skulle kunna, men han litar inte på att jag dyker upp varje dag då jag har skolkat i stort sett under hela min skolgång sedan 7:e klass. [blush]

Fast hade en feriepraktik en sommar på 4 veckor när jag var 18 som kommunen fixade, behövde bara skicka en ansökan via papper till dem.. 25kr/timmen tror jag det var. Är inte det bevis nog för att jag kan gå upp varje morgon liksom? För slavlön dessutom.. Herregud.. Nä, det är något annat som ligger bakom hans beslut känner jag, han vill inte mitt bästa helt enkelt. [crazy]

elverpigen:
på willys får praktikanter stå brevid och glo nån vecka, sen får de sitta i kassan själva om de bedöms som mogna för det. är väldigt beroende på ålder och individ, men gymnasieelever brukar få sitta i kassan. högstadieelever plockar varor osv

Har nyss praktiserat 4 veckor på willys och varken jag eller någon av de andra praktikanterna som var där fick vara i kassan. Detsamma gällde för en kurskamrat som var på en annan willys-butik.

amsi: det är olagligt att sitta i kassan när man är under 18

mvh satt i kassan vid femton års ålder

Olagligt är det inte. Det är upp till butikschefen, men de flesta litar inte på folk under 18 så det är oftast därför som kassan är förbehållen de vanliga anställda.

Jag var själv i kassan mellan när jag var 16-17 år, men då hade jag varit i samma butik så pass länge så att ägaren litade på mig.

elverpigen: man får väl varai kassan när man fyllt 16 har jag för mig. konstigt att du inte fick det, du verkade väl skum eller ntå bara.
Det är som sagt upp till butikschefen och då inga andra av praktikanterna heller fick vara i kassan, (det var 5 st sammanlagt med mig under den tiden jag var där varav två till var vuxna) plus som sagt en kurskamrat till mig som var i en annan willys-butik och hon är ca 30 år äldre än jag fick inte heller vara i kassan, så har troligen willys precis som de flesta affärer/kedjor en policy om att kassan är förbehållen de anställda.