Forumet - Extremtoning eller slöja - vad anställer man helst?

Extremtoning eller slöja - vad anställer man helst?

525 0 9
(Jag velade länge över var jag skulle placera tråden, känn er välkomna att flytta så mycket ni vill.)


Ja, vad jag undrar är vad en arbetsgivare helst skulle se på sin arbetsplats.
Säg att det finns en plats ledig på exempelvis ett café, eller ett receptionsjobb, där personen ifråga kommer att synas en del.
Om vi förutsätter att person ExT (starkt färgat hår, exempelvis lila/blått/grönt) och person Slö (med slöja, alternativt burka) har samma förutsättningar i övrigt, förutom bakgrunderna, de har samma meriter och deras CVn är identiska. Den enda skillnaden arbetsgivaren kan se utan att gräva i deras privatliv är person ExTs mycket färgstarka hår och person Slös slöja/burka/niquab.

Vem skulle arbetsgivaren anställa, helst?
Image
Image

Vem skulle arbetsgivaren anställa, helst?

overdose delusion:

Person ExT (Du röstade på detta alternativ)


Särskilt niqab eller burqa kan väcka problem i ett såpass socialt arbete.

Dessutom, om deras stil av någon anledning inte skulle fungera är det bra mycket lättare att göra sig av med en toning än en kulturellt betingad huvudbonad.

Spana också in:

Beror ju såklart hur mycket toning personen i fråga har, och om personen använder slöja eller burka/niqab och hur dom olika arbetarna stöter på social kontakt.

Dom flesta av våra arbeten befinner sig inom tjänstesektorn. Det bör alltså vara den personen som passar sig bäst i sociala sammanhang. Vare sig det är i kassan på ica, klädesaffären eller i någon bolagsstyrelse. Jag antar att personen med toning bättre kan täcka upp sina tatueringar och ta väck alla tjugotalet piercingar än vad en kvinnlig mussla kan ta av sig sin gardin runt kroppen.