Forumet - F! hjälper omedvetet SD att få vågmästarroll igen! :-D

F! hjälper omedvetet SD att få vågmästarroll igen! :-D

738 0 12
Inför valet i september har de rödgröna partierna alltjämt fått drygt 50 % tillsammans (alltså egen majoritet), men nu med F!s intåg har de ramlat under 50 %. Varför?

Jo, därför att det inte är blå väljare som överger sitt parti för att rösta på F!, utan röda och gröna. V tappade drygt en hel procentenhet på bara en månad, och dessa väljare har med största sannolikhet gått till F!. Även S har tappat väljare. Resultatet är att man tappat egen majoritet, och därmed återigen bjudit in SD som vågmästare för alla riksdagsbeslut. Och detta enbart tack vare F!.

S kan säkert komma att samarbeta med F! i vissa frågor, men de kommer aldrig att bilda regering med ett så extremt parti. M har redan deklarerat att man tar avstånd från F!.

Jag skulle därför vilja tacka F! för att de återigen kommer göra SD till riksdagens vågmästare! Mycket glad

Spana också in:


Blivande_japan: sd har väl inte haft särskilt mycket till vågmästarroll under senaste mandatperioden
Röstade ju om jag inte minns fel ner regeringen när det gällde höjd brytpunkt. Men annars har man inte haft särskilt mycket inflytande med tanke på att oppositionen ofta lagt ner sina förslag ifall SD hade röstat för dessa, samtidigt som regeringen samarbetat med oppositionspartierna i olika frågor.