Forumet - F varning? Hjälp!

F varning? Hjälp!

2666 0 17
Heey alla umisar :D Det är så att jag går i första året i gymnasiet och jag har fått en F varning i matte.. Det är det enda som jag har fått en F varning i så jag undrar om jag är tvungen att gå om 1:an för det här eller måste man ha 4-5 F varningar för att gå om eller hur går det till? :-(Ge mig lite svar snälla, jag är lite förvirrad :/
SuperFly77:

Asså faann, jag försöker men matte är bara för svårt för mig.. Har alltid haft svårt med det :/ Men vettu hur det går till eller..? :(


Nä, jag är av en annan generation, hah. Finns det inget mattestöd du kan gå på då? Eller har du någon förälder eller syskon du kan fråga om hjälp? Eller kanske till och med en klasskamrat du kan plugga med? Jag menar, det tjänar inget till att få ett F även om du inte behöver gå om ettan.

Men om du vill veta mer så kan du prata med en studie och yrkesvägledare på din skola, det borde finnas iallafall en sådan.

Spana också in:

SuperFly77:

eller måste man ha 4-5 F varningar för att gå om eller hur går det till?


Hör med din lärare. En lärares mål måste ju ändå vara att få alla sina elever godkända? (Eller jag kanske har fel? Vilket som, så borde det vara det)

En fråga; Vilken mattekurs är det du läser?
SuperFly77:

Matte 1b.. :/ Jag är kass jag vet..


Ok. Du borde iaf kunna klara den. Fråga läraren vad det är som ligger bakom varningen och vad du kan göra för att bli godkänd. Sen är det bara att plugga. Ibland kan mattelärare och matteböcker förklara saker på jävligt skumma sätt, så om det är något du undrar över kan du skriva i tråden för mattehjälp här på forumet.
1b är mest grundläggande grejer och repetition från nian, så det handlar kanske bara om att du måste färska upp minnet lite. Det enda nya som tas upp är väl att räkna med olika baser, har jag för mig.

Gå på extramatte och sådant, be om hjälp på lektionerna, jobba tillsammans med andra elever som förstår.

Sedan kommer väl nationella också och då kan du ju "ta igen" det du inte klarat tidigare, har för mig att man kan göra någon prövning i slutet av terminen samt läsa under sommaren också.