Forumet - Få bort bakgrunden på en bild.

Få bort bakgrunden på en bild.

1822 0 41

Spana också in:

Nevon:

Forma en bana runt tjejen, gör en markering utav banan och ta sedan bort bakgrunden. [y]


Men hur gör man för att det ska se fint ut då? [confused] För det blir väl typ lätt att man inte kan hålla det precis rakt och göra så att varenda lilla hårstrå kommer med, liksom, kolla t.ex bilden, det blir väl typ lätt att det syns att man har "klippt ut" den delen av bilden eller vad man säger. Och det är det jag inte vill. [sad]
Nevon:

Det kommer det inte att bli om du bara ska ha en helvit bakgrund. Ljuset kommer att vara helt fel och du kommer troligen att ha små, små bitar av originalbakgrunden kvar.


Okej :( så det går verkligen inte göra på nått annat sätt?
Jag menar, när dom gör till tidningar och sånt, hur fan gör dom då ? [shake] Då blir det ju sådär perfekt.
xKiTTiEHx:

som typ i Vecko-Revyn och liknande, då använder de sig ju av bilder som redan finns på t.ex kändisar


Nu vet inte jag riktigt vad du menar, men jag tror att du menar att de använt sig av typ bilder som paparazis har tagit på kändisar - alltså inte modellfoton? Tja, det är klart att om du har ett väldigt högupplöst foto så kan du manuellt sitta och ta bort så mycket av bakgrunden att det inte syns när det trycks. Sen anpassar de väl ljuset och färgerna så mycket de kan för att det ska matcha resten av bilderna.
Nevon:

e använt sig av typ bilder som paparazis har tagit på kändisar - alltså inte modellfoton?


Ja typ paparazzi-bilder, eller helkroppsbilder på kändisarna för att visa deras "outfits" och så har de tydligen klippt bort bakgrunden för jag har ju sett vissa bilder med bakgrunden, originalet asså.

Nevon:

äldigt högupplöst foto så kan du manuellt sitta och ta bort så mycket av bakgrunden att det inte syns när det trycks. Sen anpassar de väl ljuset och färgerna så mycket de kan för att det ska matcha resten av bilderna.


[sad] Fuskigt.
bakgrunden vid kroppen etc borde nog bara vara att markera och ta bort med detdär specialtrollspöt som jag inte kommer ihåg vad det heter men som man bara drar längs kanten[blush] om man vill göra håret snyggt så borde det nog vara smidigast att använda color-range eller nåt. men jag har inte photoshop på denhär datorn så jag kan inte kolla mer exakt hur man gör[sad]