Forumet - Få folk att sakna en eller att gilla en igen

Få folk att sakna en eller att gilla en igen

358 0 21
Hejsan,

Det känns som att folk har börjat vända emot mig. Mina kompisar, klasskamrater och alla andra människor jag känner. De känner sig på ngt sätt irriterade när jag är i närvaro, och det finns en kille som jag gillar. Han brukar oftast säga " hon är jobbig och bla bla bla" när jag är inte där... det känns som att jag umgås med de här personerna för mkt som gör så att de inte tycker om mig längre, eller för att de ser mig varje dag för ofta.

Jag tror att en lösning som fungerar är att inte umgås med de så ofta, alltså typ istället för att gå till de på rasterna så kan jag gå till biblioteket och plugga eller ngt. Kanske ta ngn promenad under rastiderna... Allt för hålla mig borta ifrån dem ett tag. Eller har ni en annan lösning?

Tack! =)

Spana också in:

Vincenco:

nej du ska inte hålla dig borta från dom..
du måste ta initiativet och fråga dessa personer om det är såhär
för annars kommer du aldrig få reda på det.


Tror inte att det kommer fungera på de här människorna, jag känner dem och det kommer inte att fungera, tro mig. Jag får försöka ta distans ifrån dem och se vad som händer, får försöka sysselsätta mig med allt möjligt.
Vincenco:

fast kommer de kanske inte då se ner på dig ännu mer
och tycka illa om dig ännu mera?


Alltså jag hade inte tänkt undvika dem helt och hållet, absolut inte. Jag hälsar på dem, självklart. Men sen umgås jag inte med dem lika mkt, för vi går ändå inte i samma klass. Och istället för att umgås med dem i skolan så kan jag istället gå och plugga i biblioteket eller ngt, kanske ta en lång promenad. Förstår du hur jag menar nu? Jag kommer hälsa på dem och så och snacka lite, men kommer inte umgås lika mkt med dem.
Jonesh:

Vad gör du som de tycker de är jobbigt?
Försök att prata med dem om du inte vet.


Alltså ibland driver de med mig, oftast så att det går över gränsen. De uppskattar inte mig lika mkt... men samtidigt vill jag inte bli en självupptagen bitch. Jag vill få de på ngt sätt att sakna mig eller uppskatta mig mer, och att killen som jag tycker om ska tycka om mig mer. Jag har en känsla av att killen också gillar mig men vill inte visa det... han tittar på mig ofta och när jag tittar på honom så vänder han sig bort. :/
Dream:

en kommer inte umgås lika mkt med dem.


okej jag förstår.
efter lite eftertanke så är det trots allt en bra idé
eftersom då får du mer gjort med pluggandet och sparar mer
tid än att plugga hemma, och efter ett tag så kommer de kanske nog vara lite mer schystare p.g.a de har saknat att umgås med dig
som de gjorde förut innan allt det här hände.
Dream:

Alltså ibland driver de med mig


Men omg skaffa andra kompisar som vill umgås med dig.
Men du sa att "alla människor" du känner gör så här, så kanske problemet ändå ligger hos dig.
Tror inte det kommer hjälpa om du försöker hålla dig undan då och då, de kommer bara tycka att du är dryg och att du anser dig vara bättre än dom.
Vincenco:

.


Precis. Nu förstår du vad jag menar. Oftast är människor byggd på det sättet, de vill inte att en person inte ska vara i närheten alldeles för mycket och ofta. Ibland måste man ta avstånd för att få de att uppskatta dig, tycka om dig, och sakna dig igen.

klasbengt:

Men omg skaffa andra kompisar som vill umgås med dig.


De här människorna är fortfarande mina kompisar, men de uppskattar inte mig lika mycket längre. även om de gör det lite grann.

klasbengt:

Men du sa att "alla människor" du känner gör så här, så kanske problemet ändå ligger hos dig.


Inte alla människor, men många. Min familj och några personer uppskattar mig fortfarande, tycker om mig o.s.v.


klasbengt:

Tror inte det kommer hjälpa om du försöker hålla dig undan då och då, de kommer bara tycka att du är dryg och att du anser dig vara bättre än dom.


Det är nog inte det budskapet jag försöker framföra. Jag vill helst att de ska se att jag är en person som har hög självkänsla och självförtroende... och att de inte bara kan trycka ner mig hur de vill. Jag tror att jag har umgåtts med dem alltför mycket... det är kanske bra att ta lite avstånd en stund och koncentrera mig på mitt liv istället. Skolan, träningen, familjen, religionen o.s.v. Sedan får vi se vad som händer i längden.
salem1:

Beror iofs också på hur länge man har tittat, men ja, det kan vara som du säger också.


Jo, i och för sig har du också rätt. Så kan det ju också vara, men brukar oftast titta på den här killen och ser direkt att han vänder bort när jag tittar på honom. Vet inte hur jag ska tolka det, men det känns som att han gillar mig. Eller så tittar han en stund och sedan när jag tittar bort så gör han det också. :/
Dream:

Snälla, kan du vara sluta vara ironisk. Sluta skriv i sådanafall. Kan du inte vara seriös istället så att jag kan se sig som en seriös person?


Det finns inget seriöst fiber i min kropp tyvärr. En mörk förtappad ironiker - that's me. [zzz]

Men det har ju ett budskap - du kan inte återta din status genom att isolera dig för att skapa ett sug eller vafan du nu håller på med.