Forumet - Få i sig flourskölj? Tips tack!

Få i sig flourskölj? Tips tack!

1385 0 24
Jag har ett litet problem! Min tandläkare sa en gång i tiden åt mig att använda flourskölj och då trodde jag att det dög med vilken sort som helst så jag har kört Listerine nu i något år, men i veckan sa hon åt mig att det dög inte utan jag var tvungen att använda riktiga grejer. Så hon skrev ut någon skit på apoteket åt mig och nu har jag under en veckas tid försökt få i mig den men det går inte.

Hatar smaken utav det där, smakar minttu och det tål jag verkligen inte. Så nu står jag där framför handfatet en kvart varje morgon och kväll och luktar på skiten som ger mig rysningar i hela kroppen. Listerine var ju i alla fall gott!

Så har ni några tips på vad man skulle kunna göra? Eller finns det någon ”äkta” flourskölj som inte smakar så illa? Min tandläkare påstod att det inte fanns det utan hon tyckte jag var löjlig och visst är jag det men jag kan inte rå för det i den här frågan.

Vilka problem man kan ha. [sad]
enhimmelskdrog:

gör det bara, tänk inte!!! eller testa hålla för näsan [y]


Har försökt att låta bli att tänka utan bara slänga i mig det men när det närmar sig munnen och jag känner lukten så låser det sig. Men att hålla för näsan har jag faktiskt inte testat, det kanske fungerar, ska testa det sen. Tack. :)


Lounge fact:

du vänjer dig! var sådär med oliver, fetaost, möggelost, vin, öl, ost, mjölk i mina dagar men se hur långt jag tagit mig


Kan faktiskt tänka mig att man vänjer sig med flourskölj bara jag lyckas tvinga i mig det några gånger men att vänja sig vid oliver? Hur går man till väga då Brrr [shake]

Spana också in:

Floppsen:

Fan va fort den skulle ta slut [tard]


Haha nej usch. Får dåliga minnen utav minttu och de kommer upp varje gång jag står där vid handfatet. :P

honolulu:

Flux? Det är ju helt okej... Jag tuggar annars Flourette tuggummi, man kan tugga det typ ett par gånger om dagen.


Ja något sånt heter den. Vidrig är den! Kan man ersätta munskölj med såna tuggummin?

Lounge fact:

Varför använder du munsköljet förresten?


Min tandläkare sa åt mig att göra det. Har typ ett hål vartannat år, vet inte om det är mycket men hon hotade med att det skulle bli dyrt om jag fortsatta så.

Har sån där grej så jag betalar tandvården en gång i månaden. 40:- eller vad det nu är, hon sa att det kunde gå över 100:- inom några år om jag inte skärpte till mig. Så jag tänkte det är bäst att lyda. [shake]
El Guaje:

Min tandläkare sa åt mig att göra det. Har typ ett hål vartannat år, vet inte om det är mycket men hon hotade med att det skulle bli dyrt om jag fortsatta så.


Har aldrig haft hål så det är väll rätt mycket. Men är det hälsosamt i längden att använda munskölj? Hört att det förstör det naturliga bakteriefloran i munnen typ
Floppsen:

Mes [no-no]


Meh! Det är ju mycket hårdare att dricka öl. Fast det skulle jag heller inte vilja ha som munskölj.

Lounge fact:

Men är det hälsosamt i längden att använda munskölj? Hört att det förstör det naturliga bakteriefloran i munnen typ


Vet inte riktigt, har också hört något sånt men jag tror bara det gällde vissa sorter. Typ såna som listerine och SB12. Vanlig flourskölj tror jag inte är någon fara men det kanske. Hoppas nästan det och att de kommer fram till det snart så jag slipper det.

Säkert mitt te-missbruk som orsakar hålen. 7,8 koppar om dagen kanske inte är så bra. :(

Edit: Där hann 10 personer säga det innan jag hann göra det!
Capture:

Är ju skillnad på flour- och munskölj. [no-no]


Det kunde ju inte jag veta. Jag är ju bara en lekman inom ämnet!

Lounge fact:

Inte om du har socker i iaf, annars är det lugnt [crazy] förutom ev. missfärgning


Nepp, inget socker. Så jag får väl fortsätta leta efter orsaken till hålen. Enklaste vore kanske att skylla på tandläkaren.[crazy]

(Det var det sista jag fick skriva på 30 minuter. Bleh! Precis som att det finns så mycket annat att göra så här dags.[sad])
Nu kan jag nog få iväg i alla fall ett inlägg!

honolulu:

1. apoteket 2. ringa tandläkarmottagningen o fråga receptarien eller nåt över telefonen direkt bara.


Det är nog bäst att göra något sånt ja. Vore kalaskul om det gick! Slippa den där skiten och dessutom göra något så roligt som att tugga tuggimmi. Då är det ju både ett tidsfördriv och något bra för tänderna. :)

Lounge fact:

Dåliga matvanor? Dåligt salivflöde?


Matvanorna tror jag inte det är något fel på, skulle vara det andra då. Kanske borde kolla upp det om man nu kan göra det. Känns som en rätt svår grej att avgöra. Tycker ju att tandläkaren borde ha koll på sånt. Hon bara låter det hända och sitter där och cashar in när jag får alla hål. Är säkert en riktig drömpatient. :(

Men får hoppas det blir bättre med riktig flourskölj nu. Fick i mig den nu, hade 20 minuter på mig och det behövdes bara 10 så jag är helnöjd. Det hjälpte att hålla för näsan, då upptäckte jag inte hur vidrigt det var fören det var försent.