Forumet - Få över 1.0 på högskoleprovet?

Få över 1.0 på högskoleprovet?

11086 0 42

Vad är chansen att få över 1,0 på högskoleprovet genom att plugga nu under 2 månaders tid? Matten har jag dock lite färskt, men allt annat att läsa osv är det inte samma sak. Sist jag gjorde högskoleprovet fick jag nog 0,8 :p Vad skall man göra för att plugga så effektivt som möjligt? :p
Tack för svar! :)

Spana också in:


Schism: jag fick runt 1,0 trots noll övning och obefintlig mattekunskap. behövs inte så mycket mer än att man är någorlunda läsvan (nån dn-artikel då och då tex)
det ju starkt. var de första gången du gjorde det? Så man borde börja läsa dn-artiklar och sådant varje dag? Hjälper det då provet är inom 2 månader?

Anura:
det ju starkt. var de första gången du gjorde det? Så man borde börja läsa dn-artiklar och sådant varje dag? Hjälper det då provet är inom 2 månader?
det gick betydligt bättre än väntat ja. läser du några artiklar om veckan så lär du tjäna åtminstone någon poäng.

inte gjort det nya, men fick 1,3 eller 1,4 på det gamla, kommer aldrig ihåg, utan någon större träning och med massiv sömnbrist (dock centralstimulanter för att kompensera). vet inte hur man ska vikta resurserna för det nya provet, men för det gamla så kan jag säga att bra lästeknik är kritiskt, det är nog det som de flesta vinner mest på att träna på, då det är rätt enkelt. då fixar man språkliga delen över snitt. vokabulär är också viktigt, men svårt att träna upp på kort notis. gå igenom grunderna på kart- och statistikdelen, det är förmodligen mest uppfärskande av minne som gäller där om du har i alla fall lite koll. gör du det får du antingen över 1,0, eller så har du något slags akademiskt handikapp (jag har, och jag lyckades efter omständigheterna bra, så, go figure).

som sagt mycket mer matte nu än då, så det kan ha ändrats. men om du inte är sämre på matte än snittet så borde det inte göra någon större skillnad, för det är ju lika mycket matte för alla. är du bättre på matte än snittet så borde det vara till din fördel.