Forumet - Fackets krav: Lämna SD eller lämna facket

Fackets krav: Lämna SD eller lämna facket

1549 0 27
http://lt.se/nyheter/1.813569-fackets-krav-lamna-sd-eller-lamna-facket

Nader Helawi , 47-årig busschaufför med rötter i Irak varifrån han flydde 2001 för att han förföljdes för sin kristna tro, och nummer två av åtta på SD:s lista till fullmäktige i Södertälje, har nu getts ett ultimatum av sitt fack Kommunal; Lämna SD eller lämna facket.

- De sa att medlemskapet i SD går emot fackets stadgar, att SD är rasistiskt och fascist­iskt. Samma eftermiddag ville de ha besked om jag tänkte vara kvar i SD eller gå ur. Det kändes som att fortfarande bo i Irak och bli utsatt för förtryck. Jag tänker kämpa för mina rättig­heter.

Är sånt här acceptabelt i Sverige 2010 ?
Sheriffen:

Är sånt här acceptabelt i Sverige 2010 ?


Varför skulle det inte vara det? Hans fackförening har varje rätt att bestämma över sina egna stadgar, och bestämma vilka de vill ha som medlemmar.

Dock är det otroligt korkat av Kommunal; det hade varit en sak om han hade haft styrelseuppdrag (naturligtvis vill man inte ha folk som varken är läskunniga eller klarar av att föra ett logiskt resonemang i sin styrelse) men att sparka ut en vanlig medlem ger bara mer "buhu, det är så synd om oss"-ammunition till SD; ammunition som är otroligt viktig för SD eftersom de tenderar att fara väldigt illa när de tvingas till saklig diskussion. (lol deras debattartikel i Aftonbladet)

Spana också in:

Gentlernen:

buhu, det är så synd om oss"-ammunition till SD; ammunition som är otroligt viktig för SD eftersom de tenderar att fara väldigt illa när de tvingas till saklig diskussion


Vad skulle du säga om du blev av med jobbet som exempel för att du var med i ett visst politiskt parti? Bara för att dom du jobbar med inte delar dina åsikter.
Vi lever i en demokrati, eller det ska iaf föreställa demokrati.

Gentlernen:

(lol deras debattartikel i Aftonbladet)


Vilken? Det är inte Aftonbladet som skrivit om den efteråt då?
Klart som fan han inte får vara med om han är med i SD. SD är ett arbetarfientligt parti och ska då självklart inte vara välkomna i arbetarklassens organisationer. Facket är det vapen vi i dagsläget har mot arbetsköparna, ett parti som vill ha folkgemenskap och klassamarbete motverkar aktivt detta och försöker ta ifrån oss vårt enda försvar.
framtidstron är död:

neeeei det gör den inte!!!!!!! Arbetsköparna är knappast borta än, hur länge ska ni vänta, 2000 år??!


Well, kapitalismen har knappt funnits i 100 år så det är ett relativt ungt system. Och det är ju knappast så att vi ska komma och frälsa och leda arbetarklassen, folk får väl själva ta strid för sina intressen när de tröttnat. Är inte deras mamma likz.

(har vi en seriös diskussion nu eller tramsar vi fortfarande? Visste inte riktigt hur jag skulle svara. :P)