Forumet - fängelsestraff.

fängelsestraff.

319 1 4
tja, som ni i dagsläget ser, så är fängelsestraff i Sverige ganska orättvist. Eller de flesta kanske inte tycker det, men om just du som läser detta skulle ändra på något straff i Sverige, vad skulle det vara då och varför? Känner du att mycket inom fängslande eller böter bör höjas eller minskas för brottslingar? hur många år eller månader borde man få i fängelse och hur mycket i böter borde vara straffet? 
Nu tar du upp ett jävligt hett och omdiskuterat ämne nämligen straff dvs straffpåföljd och fängelse. En sak är troligen de allra flesta överens om. Ingen människa blir "bättre" av att sitta i fängelse. Punkt slut! Även om fängelsestraffet i Kriminalvårdens ögon kallas för "vård". Men någon vård är det inte. Tumme ned

Men fängelsestraffet har ju inte bara som syfte att straffa den som begår en grov lagöverträdelse och minst lika mycket att "plocka bort" brottslingen från det öppna samhället så det blir tryggare för oss som inte begår några brott. Dvs det är tryggare för alla tjejer/kvinnor om alla presumtiva våldtäktsmän sitter bakom lås och bom så slipper de utsättas för våldtäktsmän. Likaså för alla killar/män som utsätts för bögvåldtäktsmän så klart.

Straffet dvs påföljden för våldtäkt är minst 2 år i fängelse och högst 6 år. Men där kommer Sveriges vansinniga lagstiftning in som ger den som döms för flera våldtäkter - MÄNGDRABATT.
Dvs om en våldtäktsman döms för 5 våldtäkter så får han inte 5 gånger 2 - 5 år dvs minst 10 år och högst 30 år i fängelse.
Enl mig borde han få maxstraff dvs 5 gånger 6 år dvs 30 år rakt av. MEN DETTA NATURLIGTVIS OM BEVISNINGEN ÄR TILL 100% KLARLAGD!!!
Våldtäkt är ju ett lite "flummigt" brott rent juridiskt dvs bevismässigt då det bara finns ett brottsoffer och en gärningsman. Så bevisningen är ju lite knepig då våldtäkten oftast har skett bakom "låsta dörrar" och det inte finns några vittnen. Tjejen/kvinnan dvs brottsoffret har en åsikt och mannen dvs den utpekade våldtäktsmannen oftast en annan.

Däremot generellt anser jag att invandrare och personer av invandrarbakgrund bör automatiskt DUBBLA MAXSTRAFFET för att markera att SÅ HÄR GÖR MAN INTE I SVERIGE!!!

Avslutningsvis - Cannabislagöverträdelser bör NOLLAS dvs Cannabis bör legaliseras. Idag får de som döms för att ha suttit och rökt en joint på en rockfestival ett straff som den dömde får lida av MER än vad skadan av själva rökningen som sådan. Tumme ned

Nu fick du mycket att läsa. Mycket glad

Spana också in:


Make Sweden Great Again: Nu tar du upp ett jävligt hett och omdiskuterat ämne nämligen straff dvs straffpåföljd och fängelse. En sak är troligen de allra flesta överens om. Ingen människa blir "bättre" av att sitta i fängelse. Punkt slut! Även om fängelsestraffet i Kriminalvårdens ögon kallas för "vård". Men någon vård är det inte. Tumme ned


Bättre att byta namn på Kriminalvården till Kriminalbestraffningen.
Det mest märkliga jag förvånas över är när en vanlig privatperson blir brottsoffret och penningböter typ dagsböter blir domen. Då utdöms det så gott som alltid högre bötesbelopp till staten och betydligt lägre skadestånd till brottsoffret. Dvs staten tjänar pengar på brottslingen och som vanligt så blir brottsoffret förloraren. Det är väl brottsoffret som ska få vården och brottslingen straffet.