Forumet - Färger - vi som vill göra en bättre värld!

Färger - vi som vill göra en bättre värld!

182 0 0
En liten blåfärgklick levde i Andersberg. Han hette Tom och han hade en dröm. Flera drömmar faktiskt för livet är lite mer komplicerat än så. En av hans drömmar som levde djupt inne i den blå pricken i Tom var att han en dag skulle gå ut och gå på en promenad.

Han skulle huka sig ner ta på sig sina mörkblå converse och knyta dem på den tid det tar att ta på sig ett par converse. Efter det ska han resa sig upp, gå utanför sin dörr, låsa den och traska ut i solen som skiner.

På sin promenad som han då påbörjar träffar han massor av andra prickar i olika färger och de skapar en regnbåge tillsammans. Att vara en regnbåge med andra färgprickar är väldigt roligt. När den blå pricken Tom och hans nyfunna kamrater lyser upp himlen ståtligt så inser de något. Eller blå pricken Tom inser något. Kanske om man var tillräckligt många prickar blå, gula, röda, gröna, lila, turkos, violett och snorgrön så skulle denna regnbåge som sträcker sig några meter kunna bli så stor att den sträcker sig som en ring runt hela jorden.

Alla dessa färger skulle kunna lysa upp och hjälpa de grå färgprickar på jorden som tappat sin färg. Och eftersom vi har en regnbåge så skulle den grå färgpricken kunna ställa sig i den färg han egentligen hör hemma och låta hans nyvunna vänner färga honom till den färg han vill vara. Den blå pricken Tom är där och kämpar för sin dröm han hänger ståtligt på himlen som färgen blå. Däremot så händer något oväntat helt plötsligt.

Han vaknar en morgon och går ut för att ställa sig på himlen och lysa upp världen men när han går ut där och ställer sig på himlen. Blottar sig själv för att alla för att alla ska våga komma fram och prata med honom som vill det så märker han att något är annorlunda. Han tittar sig runt, han kollar efter grönt men ser inget, han tittar efter lilla men det finns ingen lila där, han tittar efter röd men röd kom inte idag. Han tittar efter sin älsklingsfärg rosa men hur långt han än tittar så är rosa inte där.

Han tänker att kanske om jag hänger här en stund till så kommer alla andra och hjälper honom göra en regnbåge. Men tiden går, minuter, blir till en timme, en timme blir snart flera och den blå pricken blir hungrig. Den blå pricken Tom tänker att bara en liten stund till sen kommer någon. Men hela dagen går och solen går ner. Tom har nu blivit så trött av att vara blå hela dagen att han går in. Han lägger sig ner i sin säng och funderar på varför ingen dök upp idag men att alla säkert kommer imorgon.

Trött somnar han ensam med hopp om en roligare dag imorgon. Nästa dag händer samma sak, Tom hänger där på himlen hela dagen men ingen annan färg än han själv som är blå dyker upp. Trött somnar han även denna dag för han försöker verkligen sprida sin blå färg så långt han kan så att så många som möjligt ska se den. Den blå färgklicken Tom kan inte somna inatt för han tänker på alla de gråfärger som finns på jorden som inte fått någon hjälp att få färg idag. Han känner sig även lite ensam.

När han ligger där hemma själv och tänker på sig själv och andra utan att kunna sova så händer det plötsligt en sak. Klockan har nästan blivit så mycket att den är blivit lite. Den första solstrålen når atmosfären och Toms draperier som är öppna släpper in ljus i hans fönster som gör det möjlig för honom att se himlen. Där uppe högt och vidsträckt sitter en person. Hon är rosa och hon lyser upp hela himlen själv. Tom ser henne och tycker hon är vacker. Vi får ju inte heller glömma att rosa är hans älsklingsfärg. Han stiger upp ur sängen springer ut i solen men flickan är nu borta.

Han tar ett skutt reser sig upp på himlen lyser upp den med blå. Han hänger där hela dagen stolt och väldigt fundersam över hon pricken rosa han sett tidigare idag. Han hänger där idag hela dagen och precis när han börjar bli trött och funderar på att gå och lägga sig kommer någon och knackar på hans axel.

Han vänder sig om och där står rosa. Hon lyser vackert, han älskar verkligen den färgen. Hon säger att hon har sett hur han pricken blå kämpar för att sprida färg över världen men eftersom hon har ett jobb att sköta på dagen så kan hon bara komma lite innan jobbet och lite efter innan hon själv också måste sova. Och eftersom jag var så trött kanske hon kunde byta av mig ikväll. Pricken blå säger tack och går till sängs, en rosa skyming sprider sig över himlen inatt. Inatt kan pricken blå sova gott.

Han vet nu att hans dröm delar han inte ensam. Han är inte den enda som vill sprida en värmande regnbåge över världen. När han vaknar nästa dag berättar flickan om hur hon hade varit uppe för att ta ett glas vatten inatt och sett en kille som heter Norrsken och han var vackert grön. Nästan lite smaragdgrön och att hon aldrig sett något så vackert förut.

Blå är glad att det finns andra personer som kämpar för samma sak som han vill även fast han inte känner dem och har pratat med dem än. Tom kanske tror att vi på jorden kan skapa en regnbåge som sprider sig över hela jorden där vi tar hand om varandra. Han behöver bara lite mer hjälp ifrån personer som norrsken och pricken rosa gryning. Samt alla andra färger för att göra den drömmen verklig.

Hur tror just du att man kan skapa en bättre värld?

Världen ser annorlunda ut i mina ögon

Tråden har inga svar… än.