Forumet - Fästingar

Fästingar

1760 0 53
Har du haft fästingar i sommar? Är du vaccinerad?
Jag hade en liten vän som jag upptäckte för några dagar sedan. Tur att jag ändå skulle fylla på mina TBEsprutor dagen efter. [crazy]
Usch och blä för fästingar!!!!!
Tror att har en bild på illbattingen på telefonen, men här får ni en googlad bild.

PS ni kollar väl era djur ordentligt??
Frontline vet är jättebra att droppa i nacken på dem med ca fem veckors mellanrum.

Image

Spana också in:

Nintendo:

Nej.


Galet när du bor på landet ju!!!! Eller bott, rättare sagt. Du borde göra. Typ alla jag känner som vistas/vistats i skärgården om somrarna har haft borrelia.
TBE är ju 100ggr värre ofc, men det går det ju att vaccinera sig emot vart femte år. Fick min första spruta -96 står det på mitt kort. Fick tydligen fylla i namnet själv. Skrev mycket prydligt [cool]
isola:

Säker? Kolla noga! + hundarna! Läskiga jävlar.
Gosade en massa med en hund på dagen och vistades nära kossor, så den kan ha hoppat på mig från dem.


Ja jag är helt säker! Blir lite svårt att kolla hundarna då jag inte är ute hos mamma, men när jag är där ska jag kolla!
Zapetta:

a jag är helt säker! Blir lite svårt att kolla hundarna då jag inte är ute hos mamma, men när jag är där ska jag kolla!


Men schäfern kan du kolla! Uhuhu är hemskt med katter som ingen kollar. Brukar få plocka galet många och stora på förbipasserande. Vidrigt elakt att inte kolla sina djur.
isola:

Men schäfern kan du kolla! Uhuhu är hemskt med katter som ingen kollar. Brukar få plocka galet många och stora på förbipasserande. Vidrigt elakt att inte kolla sina djur.


Ja henne kollar jag mest hela tiden för jag nojjar så mycket. Ja att inte kolla sina djur är oansvarigt och definitivt djurplågeri!
Zapetta:

Är det dyrt att vaccinera sig btw?


280kr per dos, men det är ju inte så farligt då man endast gör det vart femte år. I början gör man det två tre gånger på raken dock, då kanske det är billigare. Men var så liten då. Kan kolla i mitt vaccinationskort om det står.
Det gjorde det inte. Men man tar tre st ganska tätt inpå varandra och efter det vart femte år.