Forumet - Failad Utbildning

Failad Utbildning

135 0 3
Hejsan jag skulle vilja inleda den här tråden om att berätta om mitt misslyckade liv hittills.

Allt började i nian jag blev skoltrött sket i skolan i stort set totalt fick runt 50-70 i slut poäng vidare till IV (Inviduella Programmet) lite förändring men ändå sky hög frånvaro får godkänt i Engelska.

Sedan börjar jag på den roligaste och mest givande Linjen barn och fritid första året var i stort sett puts-väck till början på våran terminen talades jag vid med rektorn som gav mig tillåtelse att sitta i ett grupp rum och jobba igen en del ämnen gick sisådär tog igen en del ämnen men fortfarande många efter.

Rektorn går med på att jag ska fortsätta med den klassen som jag var med ifrån början efter sommarlovet och efter sommarlovet så börjar höst-terminen (bf2) som jag sjabblar bort totalt också. Så jag var på ett möte igår där rektorn berättar att hon inte kommer kunna låta mig gå kvar på linjen och att jag måste börja om från 1:an vilket jag vägrar med tanke på att jag är 93a och dom som börjar 1:an är 96or.. så jag frågor rektorn om det finns möjlighet till att i allfall får göra klart grundämnena och då sa att hon skulle fundera på det tills nu på fredag så jag undrar gott folk vad ska jag göra av mitt liv om jag vägrar gå om gymnasiet är mitt liv en katastrof eller finns det fortfarande hopp för mig? isåfall vad öppen för alla förslag. (fortfarande inte godkänt i nians matte)
Lite samma sits här. Det finns om jag förstått saken rätt distansgymnasium (om det passar dig bättre) men annars är det nog folkhögskola som gäller för dig (Eller komvux senare om det finns kvar).
Men det finns alltid en framtid - bara man är påhittig. jag menar, skiter det sig med studierna kan du flytta till något billigt ställe där du inte behöver så hög inkomst och så kan du bygga upp en verksamhet av något slag - vad vet jag. café? Kanske ta hand om folks ungar - starta dagis? Vad vet jag, sånt vet ju du bäst själv.
För så fort man har lite arbetslivserfarenhet så klarar man sig antagligen ändå. för jag menar... betyg säger ju egentligen inte så mycket om hur man är som person..

Men kontakta din SYV om ni har en sån (heter det så? Den på skolan som hjälper till med studieval?) - de ska ha koll.