Forumet - Fakta om terrorism i Europa

Fakta om terrorism i Europa

6227 0 109
Då attacken som nyligen skedde i Stockholm främst verkar underblåsa de rasistiska högerströmningar som finns i vårt samhälle tänkte jag att det kanske kunde vara lite intressant att faktiskt titta på fakta istället för att påstå en jävla massa utan grund. Här är lite statistik från Europol om terrorism 2009. Notera att endast 1 attack utfördes av islamister i Europa, medan det bara på Nordirland förekom 124 attacker.

"In 2009, six Member States reported 294 failed,
foiled or successfully executed attacks. Furthermore,
an additional 124 attacks were carried out in
Northern Ireland.

The number of attacks decreased by 33 % in comparison
to 2008 and is almost half the number of attacks
carried out in 2007.

In 2009, there was only one Islamist terrorist attack,
directed at a military target in Italy.

Separatist terrorist organisations were responsible
for 237 attacks; all of which were carried out
in France and Spain. The decreasing trend in the
number of separatist attacks, already noticeable in
2008, continued in 2009.

Greece, Italy and Spain reported 40 attacks by leftwing
and anarchist terrorists.

Hungary reported four right-wing attacks; Austria
and France each reported one single-issue attack.

The number of reported casualties and fatalities remains
limited; however, seven government officials (five police officers and two soldiers) were killed in separatist, left-wing and anarchist terrorist attacks
in Greece, Spain and the UK.

In 2009, 587 individuals were arrested in 13 Member
States for terrorism-related off ences. In comparison
to 2008, the total number of arrests in Member
States decreased by 22 %; in comparison to 2007,
the number of arrests decreased by 30 %.

Eight Member States reported 110 arrests related
to Islamist terrorism in comparison to 187 arrests reported
by 10 Member States in 2008.
The majority of the individuals were arrested for offences
related to separatism.
In 2009, 29 individuals were arrested for left-wing
and anarchist terrorist offences. Twenty-two individuals
were arrested in relation to right-wing terrorism
and two individuals were arrested for single-issue
terrorist offences.

The majority of arrests were made on suspicion of
membership of a terrorist organisation. Almost 30
% of the arrests were related to attacks and 17 % to
the financing of terrorism. Other activities of which
the suspects were accused include propaganda and
facilitation.

The average age of the arrested suspects is 34 years.
As in previous years, almost 40 % of the arrested
suspects are younger than 30. Suspects arrested for
Islamist terrorism are, on average, older than those
arrested for separatist terrorism.

Although the number of women arrested for terrorism-
related offences remains low, there is a small increase
in comparison to previous years. 15 % of the
arrested suspects were women, compared to 10 %
in 2007. The majority of these arrests were related
to separatist terrorism. In Lithuania, a woman was
arrested for the preparation of a suicide terrorist attack."

​​EU terrorism situation and trend report
IRA och ETA kommer ligga i lä ett bra tag till även om dem ligger lågt i Europa och dem är ju varken mörkhyade eller muslimer.

RAF och och andra mindre celler (avvecklade eller fortfarande aktiva) var inte heller dem mörkhyade eller muslimer.

En historielektion för som tur är så händer det i Sverige inte mycket. För vare sig mc-gängen eller andra kriminella organisationer aka maffian har haft den goda smaken att inte ge sig på uppenbart oskyldiga endast för att få uppmärksamhet.

Ungsocialisterna (senare grundare av SAC) sprängde ett logementsfartyg med strejkbrytare under hamnstrejken i Malmö 1908. En person dog och 23 skadades varav 7 allvarligt.

Inte att glömma den av fyra officerare och en konkurrent utförda mordbranden mot kommunistiska norrskensflamman under kriget. Fem personer dog vara två barn och ytterligare fem skadas.

Mats Hinze och "Vi som byggde Sverige" sprängde 1997 på ett flertal platser i Stockholm och bombhotade Nordstan i protest mot att Sverige ansökt om att arrangera OS. Hinze var väl mest inblandad för att personligen hämnas. staten hade ju starkt motarbetat hans hjärtbarn Docklands och alla andra av hans lite för liberala verksamheter.

så mycket terrorism har vi fått se i modern tid.

Sedan är ju trotts allt SMR och AFA inte långt ifrån terrorstämpel heller.

Fast i samtliga av dessa fall så har de mer eller mindre orationella handlingarna grundats på någon form av politisk övertygelse. Så det kanske är mer främmande när personer använder den mer lösa religionen som skäl till sina ageranden.
Snacka om att ha lite jävla koll på saker och ting. Rapporten stämmer helt säkert. Det sker nog fler terrorattacker på lilla nordirland än vad det gör utav Muslimer. Denna terrorattacken som skedde i stockholm nyligen är bara det yttersta av symptomen som kan arta sig med att man skickar in en massa muslimer till ett sekulariserat och öppet land som sverige. I övrigt är dom i hög utsträckning obildade analfabeter, arbetslösa och tar upp mycket utav dom sociala finanserna. Dom håller sig för sig själva och kräver särlagsstiftning. Om du är så jävla intresserad av att underblåsa denna rasism som du säger dig vara. Stå inte vid sido-linjen och gapa. Tala med oss yngre nationella, sverigedemokrater, nationaldemokrater eller SVP:are och få lite insikt i varför vi resonerar som vi gör. Försök förstå att vi allt som ofta är några av dom som drabbats utav den storskaliga invandringen och att vi blir frustrerade över att ingen ö.h.t talar våran utsatta situation i vårat egna land. Ta upp stafettpinnen för en återhållsam invandring för den som tappades under -90 talet när Bengt Westerberg kom med i regeringen. Inte förrän då kommer du att ha något som helst försök till att underkuva det du säger dig förakta.
Sming:

Tala med oss yngre nationella, sverigedemokrater, nationaldemokrater eller SVP:are och få lite insikt i varför vi resonerar som vi gör.


"Resonera" är allt ett lite väl starkt ord i sammanhanget. Testa med "fabulera" istället.

Sming:

I övrigt är dom i hög utsträckning obildade analfabeter


Sming:

underblåsa


Sming:

sido-linjen


Sming:

allt som ofta


Sming:

symptomen


Sming:

(allmänt taffligt språkbruk)


[rolleyes]

Sming:

Försök förstå att vi allt som ofta är några av dom som drabbats utav den storskaliga invandringen och att vi blir frustrerade över att ingen ö.h.t talar våran utsatta situation i vårat egna land.


Med tanke på att de flesta av er kommer från långt åt helvete ut på landsbygden är jag inte helt säker på hur många som egentligen sett en invandrare annat än på TV. Att de flesta av er lever i en utsatt situation är onekligen sant, men regeringens krig mot lågutbildade och arbetslösa kan knappast sägas vara invandrarnas fel.

Spana också in:

Frågan är om man kan bli inspirerad till terrorism av koranen, sen kanske islam inte dödar mest personer i hela världen ( vilket jag inte vet om dom gör ) men så länge koranen inspirerar till terrorism så måste vi ta bort källan som får folk att bli galna.

Visst det finns andra grupper som terroriserar, dom ska vi också stoppa, om man hittar källan till deras terrorism får man juh stoppa det med,.
Bra tråd dock, tack för informationen :)
Okej så i perioden 2007-2009...

Antal lyckade eller misslyckade islamistiska terrordåd: 3
Antal människor arresterade misstänkta för detta: 498


Bland andra sorters terrorister är antalet arresterade bara marginellt högre än antalet faktiska dåd. Och då vet vi ändå att den statliga repressionen mot dessa grupper är tuff.

Det tolkar jag som att den statliga repressionen mot muslimer i Europa måste vara extremt stark. Och det är möjligt p.g.a. att muslimer är socialt och politiskt marginaliserade, p.g.a. det sk. "kriget mot terrorismen" som gjort det fullt legitimt att misstänkliggöra och angripa muslimer och p.g.a. att så få vågar kritisera den här rasismen - då blir man ju beskylld för att dalta med terrorister, islamister osv. Det är verkligen inte PK!

Och som det ser ut i dag så lär polisen bara få fler och fler befogenheter att avlyssna muslimer och sparka in dörrar i förorter för att storma in med automatvapen riktade mot oskyldiga människor, som i Göteborg senast...http://www.expressen.se/kultur/1.2252394/sverige-ingen-skyddad-vik

Håller begreppet terrorist på att etnifieras och bli ett fenomen exklusivt knutet till islam där imamer ställs till svars av journalister?
JoElite:

Frågan är om man kan bli inspirerad till terrorism av koranen, sen kanske islam inte dödar mest personer i hela världen ( vilket jag inte vet om dom gör ) men så länge koranen inspirerar till terrorism så måste vi ta bort källan som får folk att bli galna.


Du kan bli hjärntvättad att dö/mörda för i princip vad som helst så länge du är tillräckligt hjärntvättad.
Titta på Knutbymorden t.ex. eller på Charles Manson och hans entourage.
Fanns även en amerikansk kristen sekt i Sydamerika som hette Folkets Tempel dom tvingade sina medlemmar att begå massjälvmord 1978. Innan massjälvmordet så mördade dom en Amerikansk politiker som besökte platsen. 909 sektmedlemmar dog, några av skottskador, andra av förgiftning efter att blivit tvingade till att ta gift.
JoElite:

Frågan är om man kan bli inspirerad till terrorism av koranen, sen kanske islam inte dödar mest personer i hela världen ( vilket jag inte vet om dom gör ) men så länge koranen inspirerar till terrorism så måste vi ta bort källan som får folk att bli galna.


Folk inspireras inte till dylika dåd av koranen, de inspireras av att västvärlden kollektivt pissar på dem gång efter annan. Om Ryssland invaderade Sverige, hade ihjäl ett par hundra tusen civila och roffade åt sig av våra naturtillgångar, allt medan de kallade förfarandet för "befrielse" och att "sprida demokrati" och konstant basunerade ut att DU är ett hot mot världsfreden och demokratin, hade inte du blivit frustrerad och velat slå tillbaka? Om din familj befann sig bland de döda? Tro fan att folk blir mordiska under de omständigheterna.

Men nej då, det är KORANEN som gör att folk vill spränga sig själva! Hur kan den smygkommunistiska PK-vänstern vara så naiv att de tror att muslimer fungerar som alla andra människor?!
Gentlernen:

Folk inspireras inte till dylika dåd av koranen, de inspireras av att västvärlden kollektivt pissar på dem gång efter annan.


Du snackar om västvärlden som ett kollektiv. som att alla skulle vara eniga med det som sker i den muslimska världen är bra. Det stämmer inte, det finns en brett stöd mot amerika och deras krigsföring i afghanistan och Irak. Större delen av Europa har ingen del i detta krig. Sverige har inte haft någon del i krigsföringen i mellanöstern, varför ge sig på oss?

Gentlernen:

Om Ryssland invaderade Sverige, hade ihjäl ett par hundra tusen civila och roffade åt sig av våra naturtillgångar, allt medan de kallade förfarandet för "befrielse" och att "sprida demokrati" och konstant basunerade ut att DU är ett hot mot världsfreden och demokratin, hade inte du blivit frustrerad och velat slå tillbaka?


Fast mot vilka ska man slå tillbaka? Om vi drar din parallell till hur det verkligen går till. Så slår Sverige tillbaka mot Kazakstan, eller Moldavien istället för dom riktiga ryska ockupanterna. Det enda den här terroristen bidrog med var ju knappast att stärka stödet för den skit som pågår i mellanöstern, utan att få folk att engagera sig mot terrorism, bilda en starkare opinion MOT dem. Men vad vet jag, muslimer är ju inte direkt så smarta och organiserade så.

Gentlernen:

Men nej då, det är KORANEN som gör att folk vill spränga sig själva! Hur kan den smygkommunistiska PK-vänstern vara så naiv att de tror att muslimer fungerar som alla andra människor?!


Alla människor är inte stöpta ur samma form. Man formas av sin miljö och dom värderingar man föds upp med. Alltså något som direkt går att relatera till kultur. En muslim uppvuxen i ett samhälle starkt präglade av patriarkala maktstrukturer och tydliga könsnormer kommer aldrig att kunna bete sig som en upplyst och civiliserad europe. Allt detta vet du förstås redan, men jag känner att åhörarna kanske behöver få läsa det också.
Jucka:

Du kan bli hjärntvättad att dö/mörda för i princip vad som helst så länge du är tillräckligt hjärntvättad.


Helt korrekt.
Men det är många saker man kan hjärntvätta folk med så att dom ska gå runt och mörda men man har valt att inte göra det, som tex tomten..
Finns säkert jätte många som skulle kunna döda för tomten.
Det jag vill ha bort är sakerna där folk faktiskt blir hjärntvättade till att döda andra.
Enda lösningen jag ser i alla fall :pGentlernen:

Folk inspireras inte till dylika dåd av koranen


x) fel.
Koranen har massa texter där det står att man inte ska lita på ikke troende och att man ska döda dom.. Hehe.. Så koranen är en stor del av problemet för den inspirerar till sånt...

Men håller med dig att många i öst har rätt att vara pist off, och jag tycker absolut inte att koranen är det ända som finns som stöttar mord.
Vi är också rätt dumma i huvudet och det finns massor att förbättra :D
JoElite:

Koranen har massa texter där det står att man inte ska lita på ikke troende och att man ska döda dom.. Hehe.. Så koranen är en stor del av problemet för den inspirerar till sånt...


Eh, nej, koranen har en drös verser som säger att judar och kristna ("bokens folk") är snälla och bör behandlas därefter. Där finns heller inga uppmaningar att döda folk som inte tillhör de abrahamitiska religionerna.

Både bibeln och torahrullarna har dock en hel del passager som talar om under vilka omständigheter man bör stena sin nästa till döds eller sälja sina barn som slavar. Att vara olydig eller respektlös mot sina föräldrar, att vara homosexuell, att vara otrogen, att dyrka någon annan än Abrahams och Isaks gud (Jehova eller "Gud" i dagligt tal) eller att odla två olika grödor i samma fält.

Jag förmodar att bibeln är "en stor del av problemet" när västerlänningar begår våldshandlingar? Om inte, tycker du inte det är hyckleri att skylla på koranen när araber begår våldshandlingar?

Sming:

Du snackar om västvärlden som ett kollektiv. som att alla skulle vara eniga med det som sker i den muslimska världen är bra.


Ja, eftersom det är så de flesta som är utsatta för amerikansk terror ser oss. På samma sätt som de flesta sverigefascister ser muslimer som ett kollektiv. Undersökningar visar att de flesta afghaner inte ens vet varför de är ockuperade; tror du då verkligen de skulle vara insatta i vilket västland som tycker vad?

Sming:

Sverige har inte haft någon del i krigsföringen i mellanöstern, varför ge sig på oss?


Du måste helt ha missat debatten om huruvida vi ska dra hem våra krigsbevarande styrkor eller ej.

Sming:

En muslim uppvuxen i ett samhälle starkt präglade av patriarkala maktstrukturer och tydliga könsnormer kommer aldrig att kunna bete sig som en upplyst och civiliserad europe.


>implying att västerländsk kultur inte är starkt präglad av patriarkala maktstrukturer och tydliga könsnormer
Gentlernen:

Eh, nej, koranen har en drös verser som säger att judar och kristna ("bokens folk") är snälla och bör behandlas därefter.


4.89 : They desire that you should disbelieve as they have disbelieved, so that you might be (all) alike; therefore take not from among them friends until they fly (their homes) in Allah's way; but if they turn back, then seize them and kill them wherever you find them, and take not from among them a friend or a helper.

Koranen är lite finulig, den har massvis med motsägelser i sig men den säger faktiskt vad man ska göra med dom..
Om man hittar två motsägelser så ska man lyssna på den som är skriver senare, vilket ofta om inte alltid är dom mest hänsynslösa och våldsamma.
Jag hoppas att du förstår lite vad jag menar, det är ganska vilseledande att dom säger att man ska döda ikke troende :P

Gentlernen:

Både bibeln och torahrullarna har dock en hel del passager som talar om under vilka omständigheter man bör stena sin nästa till döds eller sälja sina barn som slavar.


[cheers] Helt korrekt, skillnaden är bara att dom andra religionerna har hunnit mogna, Islam är fortfarande ung och naiv..
Du kan juh inte förneka att det finns muslimer som blir inspirerade av koranen att göra saker dom aldrig skulle gjort annars.
Som att döda folk som inte är muslimer endast av anledningen att dom inte är muslimer.

Gentlernen:

Jag förmodar att bibeln är "en stor del av problemet" när västerlänningar begår våldshandlingar?


Det är definitivt ett stort problem i USA, när folk dödar doktorer som har gjort abort, eller när dom hjärntvättar små barn till att tro att dom är en arme som måste slåss mot alla på jorden som inte är kristna...
Men att jag har slut på Toapapper är inte deras fel, men det finns mycket skit som kommer ifrån kristendommen.
JoElite:

Det jag vill ha bort är sakerna där folk faktiskt blir hjärntvättade till att döda andra.
Enda lösningen jag ser i alla fall :p


Jo förstod det men min poäng är att det är meningslöst. För du kan få folk att döda för vad som helst bara du är tillräckligt duktig att manipulera andra och utnyttja andra människors tillit till dig.
Därför blir det meninglöst att plocka bort sak A,B,C från samhället för D,E,F, osv kan lika gärna användas för att få folk att döda andra.
Det går inte alltid att skydda sig mot galningar i ett fritt samhälle. Det är ett pris man betalar för att leva i ett fritt samhälle.
JoElite:

Du kan juh inte förneka att det finns muslimer som blir inspirerade av koranen att göra saker dom aldrig skulle gjort annars.


Det går inte att förneka att det finns kristna som blir inspirerade av exakt samma anledning
T.ex. en kristen som mördade en abortläkare i USA för det var guds vilja, titta på den amerikanska kristna högern så kan man hitta flera exempel.
Ett annat bra exempel är hur en kristen milis (falangisterna) massakrerade hundratals civila vid flyktinglägrena Sabra och Shatila under Israel's okupation av södra Libanon.

Sming:

Alla människor är inte stöpta ur samma form. Man formas av sin miljö och dom värderingar man föds upp med.


Väldigt intressant att du påstår det då du pekar ut muslimerna som kollektivt ansvariga för en ensam idiots upptåg.
Muslimer i sverige och i världen har inte mer ansvar för vad han gjorde än vad jag som kristen har som ansvar när USA dödar civila. dvs jag har inget ansvar alls. Lika lite som en Israel eller jude är ansvariga för Israels bordning av Ship to gaza flottan och dödsoffren som kom därefter.
Jucka:

Jo förstod det men min poäng är att det är meningslöst. För du kan få folk att döda för vad som helst bara du är tillräckligt duktig att manipulera andra och utnyttja andra människors tillit till dig.


Med andra ord så är det ingen ide att äta för man kommer ändå att bli hungrig imorgon X)?Jucka:

Därför blir det meninglöst att plocka bort sak A,B,C från samhället för D,E,F, osv kan lika gärna användas för att få folk att döda andra.


jag förstår exakt vad du menar och till en viss grad håller jag med dig, men samtidigt hjälper det inte att ge upp, vi sätter kriminella personer i fängelset även om vi vet att det finns mer, och vi löser problem även om vi vet att det alltid kommer nya,..
Vi måste få bort religion, även om det alltid kommer komma nya :/

Bajwa:

Jag skratta [bigsmile]


ska vara helt ärlig, såg inte kopplingen när jag skrev det, men det var rätt kul när man såg vad man skrivit :P
Gentlernen:

Ja, eftersom det är så de flesta som är utsatta för amerikansk terror ser oss.


Gentlernen:

tror du då verkligen de skulle vara insatta i vilket västland som tycker vad?Nej, jag förväntar mig inte att muslimerna skulle vara det minsta insatta i den europeiska politiken. För dom är kristna som kristna, fiender som fiender. Det jag reagerade på var dock ditt stöd för teorin du framförde. Och menade att man inte kunde resonera så.

Jucka:

Väldigt intressant att du påstår det då du pekar ut muslimerna som kollektivt ansvariga för en ensam idiots upptåg.


Haha sicken Bullshit.
Sming:

som att alla skulle vara eniga med det som sker i den muslimska världen är bra.


Vilken del av den muslimska världen menar du?
Afrika?
Asien?
Balkan?


Sming:

Nej, jag förväntar mig inte att muslimerna skulle vara det minsta insatta i den europeiska politiken. För dom är kristna som kristna, fiender som fiender. Det jag reagerade på var dock ditt stöd för teorin du framförde. Och menade att man inte kunde resonera så.


Men om man åker ner som muslim till t.ex. affe. Är man godkänd då eller?
Du resonerar som ett kassaskåp, fyrkantigt och omöjligt att öppna. Kan du inte lägga in lite källor på dina påståenden? Och då riktiga källor, och inte något jävla skit från Hasse på hörnan.


Jag har flera vänner som är troende muslimer. Och ingen har någonsin försökt halshugga mig, eller ens spränga mig. Inte ens lite.