Forumet - Faktabaserade Drogdebatten

Faktabaserade Drogdebatten

169 0 9
Jag skulle vilja höra om en öppen diskussion om cannabis, en diskussion som inte är baserad på svensk skräckpolitik eller på någon ”stoner” som tycker att man borde få göra som man vill med sin kropp.

Man skulle tex kunna ta upp och diskutera cannabisfakta, för/nackdelar, skulle det förändra dom kriminellas roll och ekonomi i samhället att få bort en större del av deras marknad i Sverige.

Spana också in:

Det här kanske är dumt att jag som är moderator säger, men "debatterna" kring cannabis och eventuell legalisering av den kommer ofta tillkorta på UM, p g a en ganska så fientlig inställning till drogpositiva inlägg.

Därför blir diskussionen ensidig och onyanserad, och till syvende och sist låst.
jo som ovan nämt en debatt utgörs av människor många är i extrema motpoler till varandra och inte särkilt realistiska eller balanserade i sina åsikter då blir det hetskt som reliösa krig när alla tror sig sitta på sanningen.

I En faktabaserad debatt kring narkotikapolitiken så har ju knarknazisterna ingenting att komma med. Omvänt när det gäller skadeverkningar så tonas dom ofta ned och bagatelliseras som om ingen far illa av droger vilket givetvis är befängt att tro.

Men det är lätt hänt att det blir så när man diskuterar kring droger och man inte tar med samhället i stort in i ekvartionen något som gör att diskutionerna förfaller då båda parter har en bristande syn på problemet.

Jag vet tex att droger är farliga därför är jag emot en legalisering, samtidigt så är jag emot förbud då ingen hindras från att ta droger och samtidigt skapar ett hav av problem vilket resulterar i dyr och ineffektiv politik.
Balanserar man ut det så står det ju tydligt att systembolaget är något av det smartaste sverige har skapat men till och med det ignoreras av vissa av den enkla anledningen att alkohol skadar din lever..

Det bästa jag tror man kan göra är att om en med liknande hållningar som en själv har några uppenbara brister i sina åsikter/argument påpeka detta, för om en från "andra sidan" gör det kasnke hen inte hör lika bra.