Forumet - Familjen (låtas farsan)

Familjen (låtas farsan)

87 0 6
Måste bara börja med och säga att jag hatar min låtasfarsa!

Ända sen morsan och riktiga farsan (som är riktigt snäll) skildes pga att farsan jobbade borta för mkt och min låtasfarsa gifte sig med min morsa har min låtsasfarsa varit mer eller mindre elak mot mig och morsa hela tiden. Men de sista året har han blivit ännu värre. Jag har flera gånger pratat med morsan om skilsmässa. Men varje gång som låtsasfarsa fått reda på att de fanns planer på skilsmässa har han lovat bättring och sagt att han KANSKE vait lite på på sistone. Morsan har då blint accepterat hanns löften varje gång. Kan nämna några av problemen med han...

Han har aldrig vissat nån form av känslor mot mig vilket jag känner att är väligt jobbigt eftersom sånt är väldigt viktigt för mig.

Kan aldrig prata med han om nånting. Enda gången vi pratar är typ när han frågar om jag har läxor elr om jag vet vad de är till mat eller sådana saker.

När morsan blev på gränsen till alkoholist pga av han så var knappt något stöd över huvudtaget. Utan klagade bara på henne över vilken alkis hon var ist för att prata med henne vad problemet var. Men hon isåg sedan själv att hon var tvungen att sluta för att inte familjen skulle falla samman totalt.

Han är också väldigt elak i mellan åt ex.Väldigt ofta sur och bitter mot alla och förstorar upp små saker extermt.

Morsan och riktiga farsan hade många vänner när dom var ihop men låtsas farsan och morsan har nästan noll vänner. Vilket kanske säger lite om han eftersom dom har varit ihop i 8år nu.

Alla min släkt har alltid sagt att jag är en väligt duktigt person rent allmänt. Men låtasfarsan klagar alltid på hur lat jag är och typ att jag kommer misslyckas i framtiden och att de ska bli skönt när jag flyttar hemifrån så de blir lite ''lugn och ro hemma''. Medans han sj oftast ligger på soffan elr är på datan när han inte är på jobbet. När han väll gör något så stressar han så vät löst att ingen vill va i närheten av han.

Våran familj har varit i en privatekonomisk lågkonjunktur nu i snart 1,5 år eftersom låtsas farsan har varit oansvarig med pengarna i några år och nu måste börja betala för de. Men ändå hade han råd att köpa en platt tv för 27000kr när han fyllde 40 och han sakt att de kosta runt 15000kr men vi fick sedan reda av en i släkten att den kostar 27000kr. Han pratar om att köpa ny bil fast vi har en ny. Han köper små saker som rakapparat för 2200kr och sa att de va rea och 1000kr. Vilket ju blir mycket pengar i längden. Men när tex jag behöver lite pengar när jag ska till stan då prekdikar han genast om hur dåligt med pengar de är.

Och mycket mera som jag inte orkar skriva.

Vad ska jag göra tycke ni? :( . Vill att han ska försvinna ur mitt liv för gott. Vad ska jag säja till morsan för att få hon att förstå.
Nintendo:

Kan du inte flytta hem till din pappa?
Och du kan ta kontakt med kurator/psykolog om du känner att du behöver någon utomstående att prata med, det är inte bra att bära på alla känslor själv.


Farsan bor för långt borta. Skulle inte ha orken att bytta skola och skaffa nya vänner.

har funderat på och prata med psykolog och sånt med är typ rädd att mina päron ska få reda på att ja snackat med hon.
Maccka:

har funderat på och prata med psykolog och sånt med är typ rädd att mina päron ska få reda på att ja snackat med hon.


Om du går till bup så vill de i princip alltid att föräldrarna ska veta om det, även om det inte är något krav.
Du kan ju gå till skolkuratorn? Om du går och pratar med någon under skoltid så kan ju inte föräldrar få reda på det och alla sådana personer har tystnadsplikt.
De år så klart skyldiga att anmäla till socialen om de tror att du far illa hemma, alltså blir misshandlad eller liknande.

Spana också in:

Maccka:

farsan jobbade borta för mkt


* Var otrogen.

Maccka:

Vilket ju blir mycket pengar i längden.


Anmäl honom till lyxfällan.

Maccka:

Farsan bor för långt borta. Skulle inte ha orken att bytta skola och skaffa nya vänner.


Så tydligen är du inte beredd att göra speciellt mkt för att lösa situationen? Du kan inte lösa din morsas problem åt henne, hon kommer på att hon måste göra något i sinom tid. Bit ihop.
Shrimpy_:

Så tydligen är du inte beredd att göra speciellt mkt för att lösa situationen? Du kan inte lösa din morsas problem åt henne, hon kommer på att hon måste göra något i sinom tid. Bit ihop.


Vill jätte gärna lösa situationen. Men de är bara de att hon är lite blind för hans brister elr vad man ska säga. Hon tror att han kan bättra sig men jag har in sett att han aldrig kommer göra de. Morsan verkar ha svårt att inse det eller hon kanske bara förnekar och inte är redo för ännu en skilsmässa? kan också va att hon håller ihop pga den dåliga ekonomin dom har just nu