Forumet - Får hennes föräldrar göra så ?

Får hennes föräldrar göra så ?

3896 0 107
asså min kompis föräldrar har loggat in på hennes facebook och skype och kollat vad jag och hon har skrivit till varann :ooo ...
Och dom har läst alla hennes sms som jag och hon har skickat..
Det tog säkert 33246533425 timmar att läsa allt x)
Så nu vet dom ALLT om mig ..
Så hon får inte va med mig längre -.-''
Men seriöst får föräldrar verkligen göra så ?! :O

Spana också in:

vetinte1999:

Men seriöst får föräldrar verkligen göra så ?! :O


klart att dom får, hon är långt ifrån myndig och de är hennes föräldrar därför har de rätt att ta hennes saker ifrån henne för det är troligtvis dom som köpt prylarna till henne. hur ska dom annars kunna få reda på vad som försigår? tror knappats att hon skulle säga sanningen då ni uppenbarligen höll på med någonting som inte hennes föräldrar tyckte om.


aekitsune:

Dock kan jag inte komma på så mkt en 12-åring kan göra som gör att någons föräldrar förbjuder sitt barn att umgås med dem...


när jag gick på högstadiet så gick flera tolvåringar och människor som var något år äldre än dem några klasser under mig, de gjorde saker vi inte ens hade tänkt tanken att göra. en fjärdedel hade rökt på, lika många söp sig redlöst fulla varannnan helg, en tredjedel skolkade regelbundet och hängde i "centrum", ungefär lika många hade sex på skoltoaletten och ja, detta är inte bara rykten utan saker vi såg. detta ledde givetvis till samtal med lärare och rektorer tillsammans med föräldrarna och dom var förvånande(?) för de flesta jobbade på dagarna och var därför inte medvetna om ifall de var i skolan eller någon annanstans, barnen sa väl troligtvis att de skulle sova över hos någon kompis när de drack, rökte på osv. menar inte att alla tolvåringar gör detta men det finns ett flertal stycken som gör detta och därför anser jag att föräldarna har all rätt att försöka stoppa det [smile]
vetinte1999:

Så nu vet dom ALLT om mig ..
Så hon får inte va med mig längre -.-''
Men seriöst får föräldrar verkligen göra så ?! :O


Får och får. Jag tycker inte att man får men ibland måste man. Om man oroar sig för att ens barn har halkat snett eller håller på med grejer som barnen själva kanske inte förstår ännu. Som att ha kontakt med helt fel människor på nätet. Såna som är för gamla för en själv och kanske är ute efter fel saker.Eller sånt som Cassandra skriver om här ovan.

Men nä, jag tjuvläser inte för att det är kul och spännande. Min son som är 12 berättade häromkvällen att han messat hundra gånger med en tjej och han var så glad och då blir jag glad. Men om han hade messat hundra gånger med samma kille som han en dag försökte bryta sig in i ett förråd med men åkte fast för så skulle vi behöva tala om det. Om han skulle vägra svara i samtal skulle jag väl försöka tala med killarna ihop, sen kanske med deras föräldrar, sist gå in i hans telefon. Men jag skulle göra det, för hans skull. Det är vår skyldighet som föräldrar, att se våra barn. Då måste det vara jobbigt ibland, för alla inblandade.

Bästa sättet för föräldrar att fatta vad deras ungar gör på nätet är att följa med ut på nätet. Lära sig sättet att umgås på. Är generaltrött på alla vuxna som "hatar" FaB men aldrig har varit där själva.
isola:

Ja.


men det är iaf jävligt lågt...
men det har dom säkert fått från alla andras jävla föräldrar.

Mawns:

Ja, men dom är rätt dumma i huvudet om dom gör det.


mhm .

aekitsune:

FAN vad lack man hade blivit -.- Dock kan jag inte komma på så mkt en 12-åring kan göra som gör att någons föräldrar förbjuder sitt barn att umgås med dem...


men jag lyssnar ändå inte på mina föräldrar [crazy]

oharielle:

FICK JAREN?


jag tror nog du fick den ! xDD

cassaaandra00:

hur ska dom annars kunna få reda på vad som försigår? tror knappats att hon skulle säga sanningen då ni uppenbarligen höll på med någonting som inte hennes föräldrar tyckte om.


tur att mina föräldrar inte gör såå [bigsmile]
då skulle jag dödat dom .


cassaaandra00:

menar inte att alla tolvåringar gör detta men det finns ett flertal stycken som gör detta och därför anser jag att föräldarna har all rätt att försöka stoppa de


av dom sakerna du skrev så skolkar jag bara ..
men jag tror hon inte får va med mig för jag skär mig ..
för dom tror hon gör det nu.. så dom tvingar henne gå i shorts och t-shirt och så vill dom helt plötsligt alltid gå ner till havet så att hon ska ha bikini på sig..

Lina Forss:

Jag tycker inte att man får men ibland måste man.


jag tycker inte man måste.
då kan man ju läsa föräldrarnas grejer då .. det är typ samma sak..
jag loggar in på mina föräldrars mejl och fb och läser doms saker.. och jag läser doms sms [bigsmile]

Artie:

tycker din kompis ska läsa hennes sms och mail och facebook och sen får hon se hur det känns


vad menar du ?

Knarko:

Håller med om det som Lina skrev.


jag tycker inte man ska det.
hon har ju fått skäll för att jag å hon kallar våran lärare för hora.
och så vet dom vad hon tycker om dom..
och asså dom vet aaaaaaaaaaaallt ..
och det är INTE bra.
både skit dåligt för både mig å henne .. efter som hennes föräldrar går på möten med våran lärare och om dom berättar allt så kommer läraren skicka oss till kuratorn.. det är jag SÄKER på.
Artie:

jag håller inte med vad knarko skrev


Problemanvändare brukar inte göra det [mad]


vetinte1999:

jag tycker inte man ska det.


[crazy] ja okej bra om barnen hamnar i djup trubbel, riskerar att förstöra sina liv totalt, risk för att dö (nu drar jag ut allting till dess yttersta spets), då är det bra om föräldrarna skiter i det och låter barnen göra vad de vill och inte kollar upp vad de gör.