Forumet - Får inte klippa mig

Får inte klippa mig

1646 0 17
Som rubriken lyder. Jag får inte klippa mig som jag vill. Jag har alltid haft långt hår men har alltid tyckt att så kallad "killfrisyr" är skitsnyggt. När jag nämnde detta för min mamma sa hon att jag inte fick klippa mig så för att det inte är särskilt snyggt på tjejer. Hon kanske har rätt, men själva grejen att jag inte får klippa mig hur jag vill stör mig. Jag har ändå en liten rätt att bestämma över mitt egna utseende. Jag tog inte fighten i det ögonblicket eftersom vår relation inte är på topp. Hon hackar ofta på mig och jag stressar ihjäl mig för att hinna laga maten, ta hand om mina yngre syskon och sköta skolan. Tyvärr har mina betyg börjat lida. Är det någon som har något tips?

Spana också in:

Det är ju det. Jag älskar henne otroligt mycket, men det är ju för att hon är min mamma. Hon är underbar på alla sätt och jättevacker. Många stannar upp och jag har sätt unga killar ha tittat på henne. Och jag känner att jag måste uppfylla ett visst krav för jag är hennes dotter. Jag ska också vara vacker, och begåvad som mina syskon. Jag är familjens såkallade svarta får.
Tycker du ska bestämma själv om du vill klippa ditt hår. det är faktiskt din kropp och du gör vad du vill med den! Din mamma är ju bara helt idiotisk! Klart du ska få klippa dig! Men laga mat och ta hans om dina småsyskon är bara idiotiskt!  Det är henne uppgift! Hon får skylla sig själv om hon klagar på dina betyg i skolan!
Testa att ta kontakt med kuratorn på din skola. Din mammas beteende är inte okej. Visst ska man hjälpa till hemma, men inte på bekostnad av sina betyg. Sedan är det din mamma som valt att skaffa fler barn och inte du och de är hennes ansvar och inte ditt. Var klippningen beträffar så är ju hennes åsikt om vad som är fint och inte speciellt relevant när det inte är hennes hår. Jag fick inte heller klippa mig som liten och min morsa blev _vansinnig_ när min farmor klippt mina toppar. Blä. Dock var jag nog då yngre än vad du är nu.
Har du pengar så gå till en frisör eller be en kompis klippa dig.

liax: Det är ju det. Jag älskar henne otroligt mycket, men det är ju för att hon är min mamma. Hon är underbar på alla sätt och jättevacker. Många stannar upp och jag har sätt unga killar ha tittat på henne. Och jag känner att jag måste uppfylla ett visst krav för jag är hennes dotter. Jag ska också vara vacker, och begåvad som mina syskon. Jag är familjens såkallade svarta får.
Hon är din mamma och ska älska dig oavsett hur du ser ut. Hur du ser ut är sedan aldrig andras sak. Aldrig. Du finns inte till för att folk ska ha något att titta på utan för din egen skull.