Forumet - Får min flickvän flytta hemifrån?

Får min flickvän flytta hemifrån?

539 1 7
Hej,

Jag har en liten fråga.

Jag är en kanadensisk man som ska plugga på Göteborgs Universitet i september. Jag hittade en fin lägenhet för mig genom SGS studentbostäder och mina föräldrar ska hjälpa mig med hyresbetalningar för de första månaderna i Sverige innan jag hittar ett jobb.

Jag har också en 17-årig flickvän som vill leva med mig.

Hon vill inte berätta för sina föräldrar att hon lämnar till vi kommer till Göteborg.

Får hon, enligt Svensk lag, lämna sina föräldrar i Skåne och komma till Göteborg och leva med mig?

Vi enades om att vi ska möta när jag anländer i augusti och börja leva tillsammans direkt, men jag inte vill ha något problem med svensk polis eller andra myndigheter..

Jag är ledsen för min dålig svenska, jag tränar varje dag för att förbättra det.

Inga kommentarer

Senast ändrad 1 Jul 2016, 07:49 av cus1989
Tråden har 7 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Nä hon är omyndig. Att flytta iväg någonstans kräver ju också att hon har någon inkomst och eget liv att leva, inte bara följer med dig för att sitta hemma och bli försörjd av dig i den mån du kan. Kanske bör ni tänka över detta osv. Att börja leva tillsammans direkt utan att ens ha träffats (?) verkar ju inte så välgenomtänkt kanske. 

Spana också in:

Jag har försökt att föreslå att jag skulle träffa hennes föräldrar och presentera mig till sin familj ... men hon gillar inte den idén. Ska vi bara vänta till november när hon fyller 18 år?
Om du inte trollar så, Du är 27, åhh kan folk bara inte låta så unga tjejer vara om man är i den åldern? Hon har inte äns gått ut gymnasiet? Om ni veeerkligen älskar varandra osv så vänta med det tills hon är 18 iaf
Som ovanstående så har din flickvän ingen rätt att flytta utan godkännande från sina föräldrar. Hade jag varit förälder i den situationen så hade hon inte fått flytta med, så du kan nog räkna med det svaret :)

I och med att du är så gammal dessutom så bör du kunna hålla lite distans och vara den vuxna i ert förhållande och säga ifrån att hon måste dels säga till sina föräldrar om läget, men också att hon borde stanna hos sina föräldrar. Åtminstone tills gymnasiet är över och hon:

1. Antingen börjar jobba
2. Läser vidare