Aviseringar
Rensa alla

Får min mamma göra så här?


Ämnesstartare

Min mamma kallar mig ungjävel nästan hela tiden och frågar mig hela tiden vad som är för fel på mig:( Hon bryr sig nt när jag blir ledsen, i stället blir hon bara skit förbannad på mig för inget och är skit nära på att slå mig eller så tar hon fram sin knytnäve och säger
- om du säger ngt igen så ska du få se att du ska få en smäll
Är det ok, det som hon gör? Är skit rädd för henne när hon gör så här, och bryr hon sig verkligen hur jag mår?:((


   
Citera

Hot om våld är inte okej. Vet ej om det handlar om hur mycket hon bryr sig om dig eller inte. Hon  kanske är upprörd över någonting annat egentligen som att du växer upp och hon vill fortsätta ha kontroll över dig exempelvis.


   
SvaraCitera

Du borda snacka med henne, fråga henne vad som händer. Om inte det funkar, din pappa (ursäkta om han har gått bort) eller någon annan anhörig kanske kan orata med henne. För det hon gör är inte okej.


   
SvaraCitera
Haien

Det är inte okej. Ta ett snack med henne och berätta att det gör dig ledsen och ibland till och med rädd, och att det är helt fel för att du (antagligen) egentligen älskar henne. Att hon ens hotar om att slå dig är ett stort tecken på att hon inte klarar av det du gör och inte kan försvara sig på annat sätt än att få makt via hot, vilket är hur fel som helst. Om hon nu skulle göra illa dig så är även det mot lag och du kan få rejäl hjälp om det händer.


   
SvaraCitera

fan vilket idiotiskt beteende som mamma..


   
SvaraCitera

asså wtf. inte ok nånstans. inte lätt att göra nåt om man blir rädd heller, nån mer än du behöver veta hur de känns oså så du skulle kunna prata med kurator på skolan


   
SvaraCitera

Jag tycker inte det verkar okej att hon skrämmer dig och gör dig ledsen på det sättet...:(


   
SvaraCitera

"Ungjävel" räknas ej som hot eller våld. Däremot kan man tycka att hon kan bete sig lite då hon ändå är din mamma. Om hon hotar dig eller använder våld inhemmet så anmäl henne!


   
SvaraCitera

Finns i chatten bae 


   
SvaraCitera

Nej det är inte ok.

Att kalla någon ungjävel och fråga vad det är för fel på personen är visserligen inte hot eftersom hon t.e.x  inte tvingar dig till nått brottsligt, kanske i vissa fall kan det klassas som kränkning/ grov kränkning. Dock så är det inte ok OM hon skulle slå dig då kan hon bli anmäld för barnmisshandel/misshandel. Om hon även skulle upprepa det fler gånger så kan hon anmälas för grov fridskränkning. 

Men hur som hällts om vi skiter i vilka brott så är det inte ok och då borde verkligen göra nått åt det. Ta kontakt med nån annan vuxen vem som hällts t.e.x bris. För det är verkligen inte ok. 


   
SvaraCitera