Forumet - Får vem som helst cerazette?

Får vem som helst cerazette?

5927 0 30
Jag skulle vilja börja ta cerazette (har neovletta 28 nu) för att slippa mensen, för mens är sämst. Men då började jag tänka på att de kanske bara ger ut cerazette till folk med risk för blodpropp och sånt?
Jag vill ju bara ha dem för att inte behöva ha mens (vet att det kanske inte händer alla, men det är värt att testa tycker jag).

Och: måste man göra en gynundersökning för att få receptet? Mår illa av tanken bara.

Spana också in:

Som någon redan påpekat är det ingen garanti att mensen försvinner. För mig var det så, den försvann totalt (minus en "stressmens" efter tre år) men jag tyckte inte det var värt alla mina hemska humörsvängningar. Jag blev deppig, hade noll känslokontroll och ökade väldigt mycket i vikt. Dessutom var det pilligt att komma ihåg dem varje dag!
Anledningen till att jag sedan tillslut valde att sluta och byta till kopparspiral var att jag saknade min mens. Den du!
loom:

Men då började jag tänka på att de kanske bara ger ut cerazette till folk med risk för blodpropp och sånt?


Jag gick till min läkare o frågade om jag kunde få det, men hon sa att det bara var för folk med problem, o tyckte inte att jag skulle ha sånna. Borde inte jag också få sånna om jag tycker det är jobbigt?
Starlights:

Cerazette är inte ett minipiller.. det är ett östrogenfritt p-piller!


"Cerazette tillhör den grupp preventivmedel som kallas minipiller. Minipiller innehåller bara gestagent hormon, till skillnad från kombinerade p-piller som även innehåller ett så kallat östrogent hormon" - http://www.1177.se/artikel.asp?CategoryID=40127

Wake up call, finns inga östrogenfria ppiller. Det är minipiller. [zzz]
Starlights:

Jo det gör det visst, cerazette är ett sådant!


Östrogenfritt ppiller är ett slangord. För att det ska kallas ppiller, ska det vara både östrogen och gestagen i. I Cerazette är det bara gestagen, men har samma säkerhet som ppiller. Men när det bara är gestagen kallas det minipiller. Man ska inte ta ppiller överhuvudtaget om det är risk för blodproppar, därför tar man minipiller.
Djungelvrålet:

Östrogenfritt ppiller är ett slangord.


Okej, så på cerazettes egen hemsida har dom fel information eller vad?

Jag vet vad minipiller är. Cerazette ligger mellan p-piller och minipiller, vilket du själv kan läsa på cerazettes hemsida om du nu tittade där..

Kan du inte erkänna att du har fel eller?

Bild från cerazettes hemsida:

hjartan.jpg