Forumet - Farligt med ryggont vid kotan?

Farligt med ryggont vid kotan?

449 1 1
Hej. Har nu i ca 4 veckor haft ont ungefär mellan två ryggkotor längst ner av ryggen. Jag tränar cheerleading på avancerad nivå så jag vet att det kan bero på det. Men det gör mer ont när jag trycker vid kotorna annars är det helt okej, gör lite ont men inte besvärande. Jag är väldigt överrörlig i ryggen så kan det vara det? Och jag är vigare på ena delen av ryggen, har hört att det kan bli ojämnt om man inte ser till att försöka hålla båda delerna åtminstånde lite lika.

Har även börjat med lite mer avancerade volter och har provat dom på hårt golv, i början körde jag dom fel så jag vet inte om det satte sig på ryggen eftersom jag landade hårt med armarna.
Kanske är smart att kolla upp det, men anledningen har varit att jag faktsikt inte riktigt velat säga det till min mamma, hon jobbar nämligen inom sjukvården och blir extremt orolig så fort jag ens nämner rygg.
Säger jag till mina tränare kommer jag inte få träna och det är snart tävling, så det känns ganska viktigt att vara med just nu.

Vill bara kolla hur "farligt" det är med en liten värk vid ryggkotan långt ner av ryggen?