Forumet - Fattigt barn

Fattigt barn

839 0 40
Det här är José, José är 12 år, han tycker att det är kul att spela fotboll.
José bor i Brasilien, det är ett stort land som ligger i Sydamerika. Josés pappa jobbar inte i fabriken som svenska pappor, han jobbar på risfältet. Josés mamma tar hand om José och hans syskon. Ibland träffar Josés mamma konstiga gubbar som ger henne pengar.

José går i skolan, precis som du. Han är jätteduktig och kan både läsa, skriva och räkna bra. När José blir stor vill han bli fotbollsspelare eller kanske bonde, som pappa.

olmsater-jose.jpg

Spana också in:

Lille_Marx:

Vad? Jag trodde du gillade Sovjetunionen??? I sådana fall borde du veta att imperialismen är kapitalismens sista fas och därför är orden synonymer.


Vilket jag är medveten om, dock vet jag att kapitalismen inte kommit lika långt över hela världen. Inhemska kapitalister suger ut de brasilianska arbetarna samtidigt som västerländska imperialister gör detsamma. Dubbelt utsugna helt enkelt.fistforfight:

Sovjetunionen var också imperialistiskt,om det kallades spridande av världsrevolutionen är av underordnad betydelse..


Imperalism handlar om att suga ut folket i det annekterade landet vilket aldrig var Sovjetunionens mål. Målet var enkom att sprida revolutionen och socialismen till världen, att rädda de fattiga länderna från västerlandets utsugning helt enkelt.
Stalin_Popetjitelja:

Är övertygad om att hans politiska mål var att sprida revolutionen till världens fattiga länder för att ge dessa en chans ja.


Stalin hade lika gärna kunnat varit ledare för mongolerna på 1200-talet eller kejsare av Rom.Han var i allmänhet rätt lik Ivan den förskräcklige. Han var först å främst maktkåt..