Forumet - Favorit bilmärke

Favorit bilmärke

1896 1 49

Spana också in:

Nej, svartrök är INTE coolt!!!  Tumme ned

Favoritbilmärke? Det var en jävligt svår fråga. Att användas som bruksbil eller bara tas fram soliga och fina dagar eller en bil enbart avsedd som utställningsbil? 

Bruksbil att användas dagligen året runt - SAAB 9-5 AERO (sista årsmodellen 2011 tror jag det var).

En bil att ta fram soliga och fina sommardagar - Dodge Hemi Challanger, Dodge Hemi Charger eller Plymouth Hemi Cuda av årsmodell 1970. Det grymmaste som byggts i bilväg. Eller en glidarbil - Cadillac Eldorado 1958 eller Cadillac Eldorado 1970 med den största serietillverkade motorn.. En 500 cubic inch (8 liter) V8. 

Som utställningsbil - Aston Marti gillar jag. Även Jaguar. Liksom Porsche och Mercedes. Möjligtvis även Ferarri och Lamborghini trots att jag är lite tveksam till byggkvaliteten.

Men visst skulle det vara roligt med en gammal Citroën DS (Paddan) eller en Trabant i absolut nyskick.

Men högst på listan står nog en FIAT 500 från 1959 med soltak att fälla ner. Hjärta

fiat_500_1959.jpg

^ Burnout antar jag 

ONT: Svårt att säga märke generellt, brukar snarare föredra bilmodeller och jämföra trots oliks märken. 
Gillar Volvo fram till 1998 samt från nyligen då Svenska ingenjörer börjar få jobba med egna händer igen. Satan vad Ford förstörde märket. 

Kör BMW 5-serie idag, jävligt skön bil. Så BMW kommer näst.

Botten är KIA, Dacia samt Hyundai. Dessa hamnar här pga. känner NOLL känsla för detaljer/kvalitet när jsg sätter mig i en. Säger inte att det är sämsta märkena men de hsr inte lycksts fånga mig med någon modell under alla år. 

Gruvann: Satan vad Ford förstörde märket.
Men dom hämtar sig rätt bra nu Tumme upp
Gruvann: Säger inte att det är sämsta märkena men de hsr inte lycksts fånga mig med någon modell under alla år.
Det är ju stor skillnad i känslan, det kan jag absolut hålla med om. Och jag kan säga att Ceéd kändes något oerhört plastig, men Sportage har de lyckats bra med.
Dock skulle jag önska ett starkare vridmoment. Ganska klena alternativ i en relativt stor bil. Framförallt om man ser till benisnaren. Där har Volvo övertaget, med mängder av olika motorer att välja och vraka bland.

Dock beror det på svenska marknaden. Sverige tar inte in fler alternativ till KIA, vilket är synd, då det i t.ex USA säljs större motorer till modellerna.