Forumet - Favorit program

Favorit program

258 0 27

Spana också in:

massgrav:

bloatware


Stämmer ju absolut inte med Chrome iaf [crazy]

iTunes och Vuze vet jag inte, dock hare bra funktionalitet.

Tycker isf Skype är mer bloatware isf...Sheriffen:

Facebook är väl inget program?


Dead-Inside:

Inte gmail, flickr eller youtube heller.


Beror ju på hur man ser på ett program och vad ett program är. Både Facebook, Gmail, och Flickr använder sig utav ajax vilket gör att jag skulle klassa dom som program.

Youtube är väll i så fall mindre utav ett program.

Ordet program kommer från grekiska programma och betydde ursprungligen föreskrift, anslag eller offentlig kungörelse. I dagens språkbruk har ordet kvar denna ursprungliga betydelse men användningen av ordet har också vidgats till nya områden. Program i ursprunglig betydelse kan man till exempel tala om när det gäller de trycksaker som sprids i samband med föreställningar eller sammanträden av olika slag. I mer generell betydelse kan program användas om en plan eller schema för vilken slags verksamhet som helst.

Datorprogram, en uppsättning instruktioner man ger en dator för att få den att uträtta något. Att köra ett dataprogram kallas också för att exekvera det. Se även programspråk.

Sidor på internet börjar bli så avancerade så att de må kallas datorprogram. Det är inte bara statisk information längre. Men det är inte lika självklart för allmänheten som tex en webbläsare.