Forumet - Fel att va svensk i Sverige?

Fel att va svensk i Sverige?

2785 1 65

Spana också in:


Lilla Trollungen:
Wow, nice historia...fattas endast att få personen att se lite mer tjejig ut...och vips!!! har man en perfekt beskrivning av en gnällig feministtjej typ...!!!
aa fast det är ju en antifeminist uppenbarligen. :)

ni rycker på axlarna när en tjej blir våldtagen och ni säger att det är hennes eget fel, men ni gråter floder när ni tycker att en person med mörkare hy än er tittar snett på er

sies: Här har vi ett prima exempel på hur en rasist ser ut som samtidigt inte riktigt vet vad rasism betyder
ja, det är väl du som är illustrerad?
Jag tycker detta är ett ganska intressant ämne då jag tycker att man kan jämföra det med som folk säger neger/nigga typ som andra säger svenne liksom jag brukar skämta med mina kompisar "amen jag är svenne så jag är feg"-"men det okej för mig va korkar jag är svensk"-"oh shit jag är svensk bäst jag ser upp" även om det bara är skämt så känns det ändå lite sanning/oro i det att man liksom ska känna sig "rädd" för att man är "svensk" nog för att jag knappast är normal eller "svenne" tycker jag det är ganska kul att skämta om stereotypen men Jo det finns ju ändå en liten gnutta oro att det liksom ska ses fel att va "svenne" mvh en icke snobbig (förhoppningsvis) godhjärtad människa

major: ja, det är väl du som är illustrerad?
Det är egentligen inte konstigt att en svenskfödd människa har det lättare i Sverige, de har fått ta del att bygga samhället vilket oftast ger tillbaka på något sätt. Bara att gå i svensk skola ger fördel i det svenska samhället som kanske inte unga vuxna invandrare har. 

Men, det ger inte rätten att tycka illa om en svenskfödd, speciellt inte pga. deras hudfärg och kön. Alla människor kan fara illa ut, oavsett hudfärg eller kön. Man kan och ska inte distribuera hur människor ska fara lika illa ut. 

Det vore som att; bara för att människor med utländsk bakgrund, inom statistik, procentuellt utför mer brottsligheter än andra folkgrupper så ska vi sätta ut flera från dessa andra folkgrupper så de utför lika mycket brottslighet. Jämställdhet eller hur? Eller, bara för kvinnor råkar ut för mer sexuella trakasserier än andra kön så ska vi utsätta dessa andra kön för lika mycket sexuella trakasserier. 

Du måste vara en idiot om du tror att du får rättigheter att tycka illa om en människa bara för deras hudfärg visar majoritet inom ett visst område. 

Är du medveten om hur det ser ut i Sydafrika mellan mörkhyade och ljushyade människor? Det är något som mainstream median inte vill ta upp, eftersom det skulle "hyllar" vita människor. Dessa vita människor i Sydafrika lever precis som svarta människor gjorde under 1790-1860 talet i USA. Tycker du det är rättvist? 

major:
aa fast det är ju en antifeminist uppenbarligen. :)

Fattar jag väl :D Gav ju bara ett förslag på hur bilderna skulle bli så mycket bättre...;D

major:
ni rycker på axlarna när en tjej blir våldtagen och ni säger att det är hennes eget fel
Oj då, vart fick du våldtagen ifrån...?? :-O Jag pratade om någon som var allmänt gnällig och lättkränkt helt enkelt, inte om någon som blivit våldtagen, där kan man ju snacka om läsa in grejer som ingen skrivit...Och skulle för övrigt aldrig rycka på axlarna åt någon som blivit våldtagen, men du får tro du vad du vill ;)

major:
 ni gråter floder när ni tycker att en person med mörkare hy än er tittar snett på er
är väl inte så konstigt ifall man till exempel är rädd för det du just pratade om


sies: Du måste vara en idiot om du tror att du får rättigheter att tycka illa om en människa bara för deras hudfärg visar majoritet inom ett visst område.
Du måste vara en rejäl idiot eftersom du gör denna barnsliga halmdocka. Rullar ögonen

sies: är väl inte så konstigt ifall man till exempel är rädd för det du just pratade om
så du känner att du kan bli våldtagen när någon med mörkare hud än du tittar på dig, men inte om ni har samma hudfärg? "inte rasist men..."