Forumet - 5:2 dieten = ätstörning light?

5:2 dieten = ätstörning light?

1632 1 10

Jag har uppgraderat dieten. Den går ju ut på att skippa ett par dar i veckan pga människan inte alltid haft mat varje dag etc. MEN, det var ju knappast så att mänskan var utan mat varje onsdag och fredag. Så min förbättring går ut på att ha en D7-tärning, och slå den varje dag för att se om man kommer få äta eller ej. får du 6 eller 7 så får du vara utan mat den dagen.

Ingen risk för ätstörning och dessutom mer naturtroget.

Spana också in:

periodisk fasta tros ju ha liknande effekt på hälsa som kalorirestriktion, vilket såvitt jag vet är den mest effektiva metoden för att öka medellivslängd hos de flesta arter man testat det på. just människor har man inte gjort några långsiktiga experiment på, dock, av uppenbara skäl.

så, om livslängd är något man bryr sig om kan det ju vara en bra grej.

dock, ja, beteendet i sig kan vara problematiskt om man är inom riskzonen för ätstörningar, föreställer jag mig. jag har dock inte någon mer detaljerad insikt i vilka mekanismer som ligger bakom ätstörningar hos befolkningen i stort. det mesta jag lärt mig är rätt anekdotiskt.


Tickstart: Jag har uppgraderat dieten. Den går ju ut på att skippa ett par dar i veckan pga människan inte alltid haft mat varje dag etc. MEN, det var ju knappast så att mänskan var utan mat varje onsdag och fredag. Så min förbättring går ut på att ha en D7-tärning, och slå den varje dag för att se om man kommer få äta eller ej. får du 6 eller 7 så får du vara utan mat den dagen.Ingen risk för ätstörning och dessutom mer naturtroget.
bra grej