Forumet - Feminism

Feminism

2727 0 248

Spana också in:

feel:

Benämner du dig själv som feminist?


Ja.


feel:

Är våra biologiska skillnader ett hinder?


Nu är det ju så att forskare inte är säkra på exakt vad som är biologiskt eller inte, så man kan inte säga exakt vad som är biologiskt och vad som är socialt konstruerat. Men jag tycker inte att folk ska bedömas efter kön, utan som individer.


feel:

Är det ett steg på vägen att ​​män börjar amma?


Öh, nej? [confused]

Är inte särskilt förtjust i Schyman och liknande typer. Bör också poängteras att feminister kan tycka väldigt olika.
Lol min storebror sa att han var feminist i grundskolan, och detta var tydligen väldigt provocerande. För jag fick höra resten av min grundskoletid att jag och min storebror borde åka hem till den planet vi kommer ifrån XD men nej, jag benämner mig inte som feminist. Hmm, är för dåligt insatt i det.


Och nej att män skulle börja amma verkar helt sjukt, det kan jag i alla fall erkänna att jag tycker [crazy]
feel:

Benämner du dig själv som feminist?


Det är väl klart man är feminist!

feel:

Är det ett steg på vägen att män börjar amma?


Sen är det väl upp till den enskilda föräldern om man vill amma sitt barn. Jag har ingen erfarenhet av föräldraskap så jag har ingen aning om hur man bäst tröstar ett gråtande barn. Om det funkar så är det ju dock dumt att avfärda det till följd av fördomar och inskränkthet, ens egna såväl som samhällets.

feel:

Hur tycker du att vi ska göra för att ta itu med jämställdhetsfrågan? Är våra biologiska skillnader ett hinder?


Jämställdhetsfrågan är upp till var och en att arbeta med i sina relationer till andra människor. Feminism kan ses om ett av många par glasögon man kan ta på sig för att granska världen och upptäcka förtryck man växt upp med.
feel:

Benämner du dig själv som feminist?


I princip ja, även om jag inte är det i egentlig mening då jag inte tror att patriarkatet kan försvinna innan kapitalismen.

feel:

Hur tycker du att vi ska göra för att ta itu med jämställdhetsfrågan? Är våra biologiska skillnader ett hinder?


Socialism o kanske kommer förföljelse o bestraffning av de värsta manschauvinisterna bli nödvändig för att statuera ett exempel. Jämställd uppfostran är också nödvändig. Kvotering däremot, i synnerhet inom ramen för det kapitalistiska systemet, är helt meningslöst. De biologiska skillnaderna är inte på något sätt ett hinder.