Forumet - "Feminism är inte lika med jämställdhet"

"Feminism är inte lika med jämställdhet"

678 0 19

Spana också in:

Man tror ju nästan att han läst mina inlägg här och var när det gäller feminism. Som jag sagt tidigare: feminism är tron på att man kan skapa jämställdhet genom att bara fokusera på ett köns problem och samtidigt kollektivt skuldbelägga och diskriminera det andra. Världen är inte så svart och vit. Sann jämställdhet kan man aldrig nå genom diskriminering. 

Sägmig:
du kan försöka provocera och lägga ord i mun på mig hur mycket du vill,  men det kommer inte förändra det faktum att jag tog bort det ur den andra tråden innan jag posta det här.
kanske pga att du inte har några belägg för det övht då feminism endast inbegriper kön :ppppp

folk är så jävla korkade. seriöst. för att uppnå jämlikhet måste vi se till att höja det kön som är underordnat. är det så svårt att förstå?
I mångt och mycket tycks ju dock Johansson ta upp saker som feminister talar om. Föreställningar om mäns respektive kvinnors natur, unga pojkars oförmåga att klara skolan idag, han talar om att förändra normer och attityder och om individualiserad föräldraförsäkring. Säväl vänsterpartiet som F! kan nog skriva under på den delen, vilket ju faktiskt är den största delen av artikeln i rena spaltmeter.

Det är först i artikelns sista stycke som Johansson börjar tydligt gå emot de feministiska idéerna och istället börja flumma runt utan att tydligt säga något själv och påpeka att grupper kan vara tämligen heterogena - vi måste låta individerna få komma fram oavsett kön, ty de stora lösningarna är allt för trubbiga! Men det är tämligen svårt att driva ett samhälle framåt utan breda penseldrag, generaliseringar -  annars så är allt man gör att hålla tummarna och hoppas på det bästa.