Forumet - Feminism = att män inte räcker upp handen?

Feminism = att män inte räcker upp handen?

4742 0 56
Idag på nutida konstlektionen var vi ett litet antal pojkar och ett stort antal flickor. Vi hade en lärarstuderande som satt i ett hörn och antecknade.

Läraren ställde ett antal frågor om proggen och andra saker jag har en viss kunskap om, jag räckte upp handen på de frågor jag kunde, efter några frågor blev jag mer avvaktande med att räcka upp handen men gjorde det när ingen annan ville besvara frågan.

När lektionen sedan var över så sa den studerande "I den här klassen var det 18 tjejer och tre killar, av åtta frågor besvarades 5 av killar."

Min lärare sa då "oj, ja vi får bli börja räcka upp handen oftare"

"eller mer sällan" svarade då den studerande.

Fyfan vad sur jag är nu, hur tycker ni? Förstår ni er på denna metodik?

Jag är uppfostrad förhållandevis könsneutralt, ni som känner min syster vet nog att hon skulle ha agerat på samma sätt (men då hade det iofs varit rätt, hemska tanke att män besvarar frågor de kan när ingen annan är villig att göra det)

Spana också in:

Macktorsken:

vrf?


drf ja r man å drf svarar ja på frågor just för att ja r man. d r nt bra å ja r en ond människa.

aristoteles:

Tycker ej vi borde dela upp folk i kön, helt onödigt.Tycker vi delar upp oss i idioter och inte-idioter.


Låter som en bra idé, lärarkandidaten hamnar i den senare kategorin tycket jag (är bitter nu).
Samhället uppmuntrar killar att ta plats och tjejer att vara tysta och passiva. Skulle gissa att hon menade att killarna i klassen allmänt borde tänka på hur mycket utrymme de tar i förhållande till tjejerna. Har man pratat mycket kan man ju t.ex. vänta och kolla ifall nån som inte brukar prata räcker upp handen, och annars själv räcka upp. Handlar ju snarare om att alla ska få möjlighet att prata och ta utrymme istället för bara vissa individer.

Edit:

Såg efter jag skrivit att du hade gjort just detta, då blev det ju genast konstigare. [shake]
Rödingajäveln:

Såg efter jag skrivit att du hade gjort just detta, då blev det ju genast konstigare.


Ja jag tycket det. Visserligen så pratade jag inför klassen men det var för att läraren tyckte att jag skulle det för att vårt samtal var intressant, men tjejen jag pratade med sa också sitt inför klassen...

Förstår inte hur hon kunde rätta min lärare som faktiskt hade rätt.
mediakatt:

Hon kanske bara ogillade dig. Fattar inte var antagandet om att det skulle vara en feministiskt grundad ståndpunkt kom ifrån.


Hon var där för första gången, dessutom vet jag med mig att jag kan reta på mig folk men knappast redan vid första intrycket och knappast på skolan, hon började sina anteckningar innan jag hade börjat prata lagom mycket för att hon skulle kunna få en bild av mig

Vad skulle hon annars ha för poäng om det inte var feministiskt menat?