Forumet - Feminism - era erfarenheter gällande jämställhet i dagens samhälle

Feminism - era erfarenheter gällande jämställhet i dagens samhälle

3122 0 7
Eftersom det då och då ifrågasätts att det finns kvarlevor från den patriarkala strukturen tänkte jag ha en tråd där ni kan skriva om era erfarenheter vad gäller beteenden som visar på ojämlikhet. Tråden är tänkt att fungera som vittnesmål och därmed konkreta exempel på obalansen mellan könen och könsrollerna.

Spana också in:

Skulle utföra ett grupparbete i skolan den gånga veckan med en väldigt enerverande tjej. Hon var aggressiv, ifrågasättande, uppträdde stundtals så omoget att jag började undra om hon inte egentligen skulle gått på högstadiet. Ingen man hade vågat bete sig på det viset mot mig och hade de gjort det hade det inte varit mer än att jag legalt kunnat tillrättavisa den personen, men nu fick hon komma undan med allt detta utan att egentligen någon annan runt om oss eller i gruppen reagerade, bara för att hon var tjej.

Weeaboo: Skulle utföra ett grupparbete i skolan den gånga veckan med en väldigt enerverande tjej. Hon var aggressiv, ifrågasättande, uppträdde stundtals så omoget att jag började undra om hon inte egentligen skulle gått på högstadiet. Ingen man hade vågat bete sig på det viset mot mig och hade de gjort det hade det inte varit mer än att jag legalt kunnat tillrättavisa den personen, men nu fick hon komma undan med allt detta utan att egentligen någon annan runt om oss eller i gruppen reagerade, bara för att hon var tjej.
Då tycker jag att det är dags att bryta normerna och behandla henne som du skulle behandla en man, eller vad säger du?