Forumet - Feminist?

Feminist?

1022 0 33

Spana också in:

Observator:

Jo, trots att det är en vanlig föreställning hos dagens feminister att man ser till båda könen handlar feminism i grunden om just kvinnan. Det faktumet förändras inte av att nutida köns-kämpar försöker göra ideologin till något den inte är.


Vadå till något den inte är? Den är väl det man definierar den till? Utan feminismen skulle vårt samhälle har ännu sämre jämställdhet och de enda som ogillar feminism är de som är rädda för att det ska bli blurrigare var könsrollerna ligger=osäkerhet.
mjölk:

Vadå till något den inte är? Den är väl det man definierar den till?


För att ta extremt exempel kan vi alltså motverka nazism och främlingsfientlighet genom att tillämpa den ideologi som fanns i Tyskland på 40-talet? Givetvis med en hel del förändringar, men i grund och botten samma ideologi.

mjölk:

Utan feminismen skulle vårt samhälle har ännu sämre jämställdhet och de enda som ogillar feminism är de som är rädda för att det ska bli blurrigare var könsrollerna ligger=osäkerhet.


Feminismen behövdes i ett samhälle där kvinnans ställning var en annan än den är idag. Den behövdes helt klart då, problemet med den idag är att vi är nästan helt jämställda i många avseenden (beroende på hur man definierar jämställdhet). Alltså har feminismen från början ett fel synsätt, då den redan "tagit den ena sidans parti".
Jag kallar mig istället för en ekvivalist, från engelskans equalist. Det innebär att jag är för ett jämställt samhälle som ser till båda parters intressen, rättigheter och skyldigheter istället för att utgå från bara ena könet.