Forumet - Feminist eller manshatare?

Feminist eller manshatare?

7534 0 260
Jag har alltid varit för feminism och tyckt att det är något som alla med vett i huvudet borde stötta. Jag menar vad kan vara bättre än jämlikhet mellan de olika könen? Att leva i en värld där ingen bli behandlad sämre eller bättre p.g.a. kön, etnicitet eller något annat hade ju varit helt fantastiskt.
Enda problemet här är de som stödjer partiet. Partiet missförstås alltid för att vara något endast för kvinnor och att partiet vill skapa hets mellan könen genom att påpeka att kvinnor blir behandlade sämre. Efter att partiet fick allt mer inflytande så har jag börjat stötta på allt flera unga kvinnor som missförstår detta och börjar med manshat. Vad tror ni att man kan göra åt saken för att övertala olärda människor att feminism inte är ett synonym för manshat? Finns det en lösning?

Spana också in:

För att vara tydlig, jag tror att vi bör se människor som en individ. Och alla individer ska ha samma förutsättningar och rättigheter/skyldigheter oavsett kön, sexuell läggning, utseende, etnicitet osv.... När man tittar på en individ ska man inte se en kurd, en pojke, en flicka, en homosexuell, en afrikan, en överviktig etc. Man ska se personens förmågor, kunskaper och erfarenheter. Vad kan den här individen bidra med? Vad är den bra på? Jag kallar mig jämlikhetskämpe!

Jag tror att vi missar att det finns olika typer av feminism. F! Är den mest extrema. Men iprincip alla partierna i Sveriges riksdag är för ett jämställt samhälle mellan könen (men alla kallar sig inte feminister). Tillexempel så kan man vara moderat och tro på den typen av feminism som de kämpar för. Men när vi tänker på en människa som kallar sig feminist så tänker vi på en kvinna som röstar på F! och hatar män. Varför tänker vi så? Jo, det är ju dom som syns och hörs. Det är när dom talar som vi reagerar och tänker "wow, är detta feminism?". Men som med allt så ska vi inte låta en liten grupp idioter tala för något som egentligen bara vill bra. Eftersom alla riksdagspartier är för jämlikhet (men inte vågar kalla sig feminister eftersom de inte vill bli förknippade med manshat) så är de flesta människorna som är feminister (eller tror på jämlikhet) inte manshatare.

Hoppas ni förstår vad jag menar! 

InABox:
Zara Larsson ain't got nuthin' on me.
Sionism är en politisk ideologi, semit är en etnisk tillhörighet. Jämförelsen är inte giltig på något sätt ö.h.t.
Sionism är en manifestation av semiters maktbegär. Är det en slump att semiter tjänar mer överlag än vit amerikanare som inte är judar? Är vi förtryckta av judar? Om vi är det så är Nazism befogat.

http://www.jpost.com/Jewish-World/Jewish-News/Poll-Jews-highest-earning-religious-group-in-US
 

herkuled: Sionism är en manifestation av semiters maktbegär.
Nej, sionism är judisk nationalism.
herkuled: Är det en slump att semiter tjänar mer överlag än vit amerikanare som inte är judar?
Antagligen inte, men det lär ha mer att göra med den kunskaps- och lärdomsinriktade judiska traditionen.  Judar befinner sig i inte i överläge och antisemitismen föregår någon form av judisk maktposition.


InABox: kvinnohatvsmanshat_55e437c82a6b226b1fa51
Om du anser våldtäkt och misshandel vara något "vanligt" så har du seriösa problem, dessutom så bor du i Sverige så överdramatisera inte det. Här finns det lag och ordning, det är inte så ofta sådant händer. Dessutom så brukar de kvinnor/yngre tjejer som utsätts för sådana här sjuka grejer själv välja att hänga me dåligt folk som resulterar till sånt (t.ex. langare, kvinnomisshandlare osv) hade en tjejkompis som alltid hängde med langare fast än att hon visste att de var sjuk i huvudet. Sen blev hon misshandlad och började med manshat, lite dumt va?