Forumet - Feministiskt initiativ partiet

Feministiskt initiativ partiet

5520 1 22

Spana också in:


Partiets idéer är löjliga, det går jättebra att spotta ur sig tom retorik som alla kan hålla med om men hur man praktiskt ska göra dem till verklighet är en annan och mitt förtroende för partiet är väldigt lågt då tidigare representanter mestadels agerat utifrån sitt egna tycke och drivit politik baserat på deras vinklade världsuppfattning.

Kan väl dra upp punkt för punkt en lista över saker som jag just nu anser är orimligt/ inte samtycker till:

1. Det talas mångt och mycket om mäns våld mot kvinnor men väldigt litet om att män är nästan tio gånger så troliga att råka ut för våldhandlingar. Våld inom familjen är naturligtvis inget positivt och i detta avseende är det som att prata vilt om huruvida pest eller kolera är värre, irritationen för mig ligger just att fokuseringen är på mäns våld mot kvinnor och inte våld i nära förhållanden, homosexuella kan också leva i våldsamma förhållanden och varför borde inte de få stöd? Länk

2. deras ekonomiska sida är skrämmande tunn, tittar du under mäns våld mot kvinnor finns det tonvis med fördjupningar och länkar medan under ekonomi finns det knappt något. Jargongen är densamme, jämställdhet och hållbar utveckling utan tillstymmelse till hur vi ska nå detta eller vem som faktiskt ska betala för det vi konsumerar i samhället. Ekonomiskt tillväxt baseras just på att en persons utgift blir en annans inkomst i flera olika led så detta leder ju automatiskt till att någon som tillahandahåller en populär tjänst eller vara kan tjäna mycket pengar på detta för den tilltalar många och detta leder ju till en orimlig fördelning av resurser eller?

3. Deras önskan om att sänka arbetsdagar till 6 timmar istället för de som nu råder är också ett mysterium för mig, det ska tydligen bota "tidsfattigdom" och ge människor tillbaka makten över sin egna tid men ekonomiska bieffekter då? exempel: i USA på 1950 talet kunde en persons lön försörja en familj med vanligt medelklassarbete medan vi idag har en mycket högre standard på konsumtion så nu räcker inte ens två arbeten till för hyran där borta och även om vi i sverige har det bättre än de i USA så ökar kostnaderna mycket mer än lönen ökar.

4.  I denna post hittar vi även det faktum att de vill öronmärka statliga riskkapitalfonder för kvinnliga företagare och då undrar jag...varför? ska vi gå tillbaka till det dekadenta tankesättet att vi MÅSTE ha 50% könsfördelning i samhället oavsett vad detta än innebär? det pratas även om hinder för kvinnor att bli företagare, skulle gärna vilja veta vilka hinder som de talar om

5. De vill "verka för att positiv särbehandling kan användas som ett verktyg för att uppnå bättre representativitet i rättsväsendet." vilket troligtvis innebär samma sak som kvotering vilket är en väldigt dålig idé om man ratar bättre lämpade personen baserat på att man har en könskvot att fylla, spelar ingen roll om personen är man eller kvinna. 

Detta var väl det jag kan komma på just nu. allt är som sagt inte dåligt och jag vill inte att någon ska tro att jag är emot dessa frågor på något sätt men att bara säga "Våld är dåligt!" och basera en valrörelse på det är inget som övertygar mig för jag ställer mig naturligtvis frågor som rör vad de planerar för att göra åt det.

p.s Allt är inte dåligt, exempel vill de införa en strängare utredning av poliser och särskilja denna från polismyndigheten och det är något som(om det sköts rätt) kan öka förtroendet enormt för polisen.
Pappbox

p.s Allt är inte dåligt, exempel vill de införa en strängare utredning av poliser och särskilja denna från polismyndigheten och det är något som(om det sköts rätt) kan öka förtroendet enormt för polisen.

Bra att du lyfte fram detta. Det låter som ett väldigt bra förslag och något jag själv gärna hade sett mitt eget parti verka för. Då finns det iallafall något bra konkret förslag från feministernas sida.