Forumet - Feministiskt självförsvar i skolan

Feministiskt självförsvar i skolan

5966 0 328
Kamrater! Tycker ni att feministiskt självförsvar bör införas i grundskolan + gymnasiet? Förklara gärna varför du tycker som du tycker.

Själv tycker jag att det är en självklarhet med dagens våldtäktsstatistik, otrygghet och osäkerhet bland unga tjejer.

Underlag:
​​Var tionde gymnasietjej har blivit våldtagen

Detta är feministiskt självförsvar:
I feministiskt självförsvar gör vi upp med myterna om hur sexualiserat våld ser ut, likaväl som att vi lär ut fysiskt självförsvar. Tjejer behöver ett rum där man får sätta värde på sig själv, och där skulden för våldet alltid placeras på förövaren. Det är dags att införa feministiskt självförsvar i skolan, avslutar Tove Liljeholm.
​​källa

edit: JA jag skrev fel i pollen, ska såklart stå "införas".

Tycker du att feministiskt självförsvar ska nföras i skolan?

Spana också in:

Budolicious:

ganska naivt att tro att en liten kurs ska hjälpa i en reell situation.


Men är det inte värt att satsa på att tjejer kan känna sig mer trygga i sig själva trots att våldtäkterna inte kommer ta slut helt? Tror definivt att våldtäkter skulle minska, i alla fall av den karaktären där övertalning sker.

Tror att det skulle ge många tjejer starkare självinsikt och mer "balls" [smile]
enhimmelskdrog:

killar kan också bli våldtagna


Absolut, men absolut inte i lika stor utsträckning. Inte heller har killar en inpräntad bild att när de går genom en park kommer de bli våldtagna av 1 stycke äcklig gubbe eller att de inte borde bli för fulla på en fest för att undvika att bli utnyttjade.

Feministiskt självförsvar är ej att missta med självförsvar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Budolicious:

Sålänge vi utesluter att det skulle påverka det mer direkt fysiska försvaret, om du förstår.


Är du säker på detta? Jag tror jag förstår vad du menar, men är inte redo att hålla med alls. Tror definitivt att ett mer sinnligt kraftfullt försvar visar sig i det fysiska också. Typ som att människor som tränar i regel får stabilare hållning.
genus:

Är du säker på detta? J


Du måste träna i en herrans massa år för det ska ge utdelning i skarpa situationer. Jag har ju själv tränat i typ ni oår, och är rätt säker på att den enda hjälpen jag har är att jag kan ta mer stryk än jag hade kunnat annars, och hålla lugnet.
Paseo:

Är väl bättre med vanligt självförsvar helt enkelt eftersom jag tycker det är mycket viktigt att både män och kvinnor kan försvara sig.


Självklart är det viktigt med vanligt självförsvar också. Men i feministiskt självförsvar är det inte riktat till killar att försvara sig i och med att de ej försätts i samma situation som tjejer ens nära lika mycket. Killar utsätts mer för annan typ av våld. Och det är också viktigt att motverka, men här pratar vi feministiskt i syfte att stärka tjejers självförtroende och trygghet i sig själva [smile]
genus:

Och det är också viktigt att motverka, men här pratar vi feministiskt i syfte att stärka tjejers självförtroende och trygghet i sig själva


Vilket man även gör med vanlig typ av självförsvar. Tränar själv en sport där grunden i den är självförsvar, där bl.a verkliga situationer format systemen i fråga.