Forumet - 50% av världens ekonomi är i EU (runt 17%), USA (runt 16%) och Kina (runt 16%).

50% av världens ekonomi är i EU (runt 17%), USA (runt 16%) och Kina (runt 16%).

369 0 21

Spana också in:


lmaomynigga:
så att ta in 5 ggr mer invandrare vore rimligast menar du? 
Ja, för att man ska ta ett rimligt ekonomiskt ansvar proportionerligt till den ekonomiska styrkan, så vore det högst rimligt att man var mellan 4-5 gånger, givet nuvarande globala flyktingläge, om det ökar eller minskar så förändras ju även ansvaret från det här perspektivet. På samma sätt som om vi ekonomiskt ökar eller minskar i köpkraft proportionerligt till resten av världsekonomin (standarden kan fortfarande öka eller vara oförändrad) så förändras även ansvaret proportionerligt till det. Var efter förmåga, var efter behov.

Petros Synthea:
Ja, för att man ska ta ett rimligt ekonomiskt ansvar proportionerligt till den ekonomiska styrkan, så vore det högst rimligt att man var mellan 4-5 gånger, givet nuvarande globala flyktingläge, om det ökar eller minskar så förändras ju även ansvaret från det här perspektivet. På samma sätt som om vi ekonomiskt ökar eller minskar proportionerligt till resten av världsekonomin (standarden kan fortfarande öka eller vara oförändrad) så förändras även ansvaret proportionerligt till det. Var efter förmåga, var efter behov.
aa för % e ju den enda faktorn som räknas

lmaomynigga:
kostnader som flyktingar medför osv
Om man som nation har en gräns vad men är beredd att ge flyktingar ekonomiskt, så får man dela den summan på antalet flyktingar. Alla flyktingar har rätt till en fristad. Så jag ser inte hur det där argumentet är relevant alls. Sedan medger flyktingar som alla andra såklart kostnader, frågan är ju snarare vad kostnaden blir netto. Vilket betyder att det konstruktiva är att titta på effektiva integrationslösningar, bostadsbyggande ect. Och det är inte säkert att varje individuell flykting är en ekonomisk vinst för staten, men det är inte heller vad det handlar om. Det handlar om att stå upp för rätten till en fristad.