Forumet - Fett hår !

Fett hår !

727 0 25
Mitt hår är och har alltid varit fett , Om jag tvättar håret på morgonen håller det sig frächt under den dagen , men såfort det har gått 24 timmar blir hpret nrmast hårbottnen äckligt och fett . nån som har tips på metoder som gör att håret håller sig frächt en längre tid ? :)

Spana också in:

Gå till din frisör och fråga om de har schampoo för fett hår. De kostar ganska mycket me schampoo och balsam hos en frisör- men i affären får du en flaska vatten i prinsip. hos din frisör får du dryga produkter med riktiga ingridienser i, det är dessutom någon slags silikon i vaffärschampoon, det brukar det inte finnas i frisörschampoon. du kanske får fett hår av det?? Och tvätte håret var 3e dag. det brukar räcka.
Anledningen till att hår blir fett är för att hårbotten/huden är fet, varför huden är fet är för att den överproducerar naturliga, bra, oljor. Huden överproducerar naturlig olja då den är uttorkad, har man fett hår ska man alltså återfukta håret.

Satsa på shampoo och balsam som antingen är så kallade frisörshampoon/balsam eller mer naturliga, ex. Lush, samt inpackningar. Man kan lätt göra inpackningar hemma och för torr(t) hår/hårbotten är mogen avocado, banan och olivolja exempel på bra ingredienser.
johannalndmrkk:

en liten rosa flaska för 45 kronor på åhlens :) funkar faktist jättebra :D


ah den ska jag prova!

om/när du har pengar så kan du prova SP, det finns hos vissa frisörer.

den är jättebra mot håret, nästan inga kemikalier alls + den är gjord av tyska och holländska hudläkare.

den kostar 250-299 kr, och varar i 3 månader om du tvättar håret varje dag [smile]