Forumet - Fi:s ungdomsförbund Unga feminister näthatar man till döds.

Fi:s ungdomsförbund Unga feminister näthatar man till döds.

6352 0 16
Idag kom nyheten att Lucas Hertzman, en ung transsexuell man och feminist har begått självmord. Lucas Hertzman, själv uttalad transsexuell var sedan länge aktivist för främst transexuella mäns rättigheter. I sin kamp valde han att liera sig med feminismen. Bland annat deltog han i protest aktioner utförda av den feministiska rörelsen “Femen”. Detta gjorde han till den dag han fick veta att han inte var välkommen och kastades ut ur den gemenskapen. Orsak: han var man.
Men som orsak till sitt självmord angav Lucas Hertzman det näthat han utsattes för av medlemmar i F!:s ungdomsförbund; Unga feminister samt “andra etablerade feminister”.

Hertzman2.jpg
Hertzman.jpg

han fick inte vara med i aktionen, så långt förstår jag, men vad är hatet? alltså påstår inte att det inte är sant men jag vill veta

och vad är de unga feministernas sida av det hela, vad har de för anledning till detta näthat enligt de själva? många frågor som inte besvaras

Spana också in:

ja att han just valde att ta självmord av det är egentligen inte så relevant(men det får ju mindre logiska individer att bestört utropa att nu är det nog med feminism, vilket jag antar är tanken med formuleringen då ingen övrig information ges), det relevanta är vad som skrevs, varför det skrevs, av vilka och i vilken omfattning
Femen har ingen respekt för transsexuella det har dom varit tydliga med länge. Jag hoppas att de som utsatt honom för hat är nöjda med sig själv. för oss andra finns bara sorg att känna.
Det ska dock inte förringas det tragiska faktum att transpersoner är kraftigt överrepresenterade i suicid, det oavset vad andra vet eller inte.
Ledsen

NEMI: Femen har ingen respekt för transsexuella det har dom varit tydliga med länge. Jag hoppas att de som utsatt honom för hat är nöjda med sig själv. för oss andra finns bara sorg att känna.
Det ska dock inte förringas det tragiska faktum att transpersoner är kraftigt överrepresenterade i suicid, det oavset vad andra vet eller inte.
Ledsen
Femen?
Det finns grupper av kvinnor som är så arga på patriarkatet och den manliga könsrollen att de tar ut det på män, oavsett vad de identifierar sig som - och det är ju fel. Men som man kan man inte förstå hur det är att bli utsatt för patriarkatet på samma sätt som kvinnor kan, och det är väl så de resonerar. 

space kitty: ja att han just valde att ta självmord av det är egentligen inte så relevant(men det får ju mindre logiska individer att bestört utropa att nu är det nog med feminism, vilket jag antar är tanken med formuleringen då ingen övrig information ges), det relevanta är vad som skrevs, varför det skrevs, av vilka och i vilken omfattning
Vad som än skrevs räckte det tydligen för den här individen att begå självmord. Givetvis var det nog olyckligt att målet var en på förhand (förmodar jag) svag individ och man hade nog aldrig det uppsåtet att han skulle avsluta sitt liv. Men händelsen går att göra större än ett simpelt fall av mobbing varpå det används som slagträ i debatten kring näthat. Under lång tid har media försökt intala oss att näthatet är något som vita heterosexuella män med böjningar åt SD mer eller mindre explicit sysslar med. Men här har vi dock ett fall där mobbingen är utsanktionerat från den politiska korrekthetens högborg, den mest aktade och omhuldade gruppen på den politiska arenan ~ Feminismen.

När Lady Dahmer blev påhoppad för sin kommentar angående "Tupac" så kom de kraftiga verbala påhoppen från företrädelsevis invandrarmän i förorterna.

Ett grovt sexistiskt påhopp som Blondinbella mött och som även uppdagades i uppdrag gransknings "män som näthatar kvinnor"  kom från en svart adopterad ung man med socialdemokratisk partitillhörighet.

Dessa händelser kom dessutom i direkt anslutning till Roberg achbergs proklamerande om att ge näthatet ett ansikte och hade samlat ihop prispengar för de som lyckades med den bedriften. Aschbergs uttalade mål sedan tidigare var Flashback och Avpixlat. Dessförinnan hade Jan Guillou varit inne på samma linje och menade att det huvudsakligen var sverigedemokrater som gjort sig skyldiga till dessa brott på nätet.

Och nu då alltså en ung transman tillika feminist som blev mobbad till döds av... andra feminister. 

Anledningen till att trådstarten vinklats, och att man betonar tillhörigheten på utsändarna även om det egentligen inte borde vara av största intresse är för att det tidigare haft så stor betydelse när det kommer till exempelvis sverigedemokrater.

För dem som läser detta och kommer til insikt att påpekandet att de var feminister kanske inte var så värst viktigt i sammanhanget kanske också kommer till insikt att andra grupper hade behandlats efter ett helt annat måttslag i den situationen och att den behandlingen de fått utstå fram tills nu är lika absurd som i detta aktuella fall. Det rör sig alltså (troligtvis) inte om en medveten demonisering av meningsmotståndare. Lärdomen man vill framföra lutar troligtvis mer åt att alla näthatar och att alla dem som gör det är precis lika illa oavsett vem eller vilken sak du stödjer, likabehandling och ett avslut på kollektiv skuldbeläggning.