Forumet - Fi vill jämna ut löner med särskild skatt för män.

Fi vill jämna ut löner med särskild skatt för män.

3232 0 53
Män ska betala högre skatt än kvinnor. Pengarna ska användas för att jämna ut löneskillnaderna. Det vallöftet lanserar Feministiskt initiativ i Almedalen. ”Vi vill ha en särskild jämställdhetsskatt”, säger Gudrun Schyman.

Människor mår illa av diskriminering, säger Gudrun Schyman.

Hon vill inte ge besked om hur hög jämställdhetsskatten ska vara. Men de pengar som kommer in ska placeras på ett särskilt statligt jämställdhetskonto.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fi-vill-jamna-ut-loner-med-sarskild-skatt-for-man_334354.svd

Tummen upp eller tummen ner? Vad tycker ni UMare?

Zusanne: Män ska betala högre skatt än kvinnor. Pengarna ska användas för att jämna ut löneskillnaderna. Det vallöftet lanserar Feministiskt initiativ i Almedalen. ”Vi vill ha en särskild jämställdhetsskatt”, säger Gudrun Schyman.

Människor mår illa av diskriminering, säger Gudrun Schyman.

Hon vill inte ge besked om hur hög jämställdhetsskatten ska vara. Men de pengar som kommer in ska placeras på ett särskilt statligt jämställdhetskonto.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fi-vill-jamna-ut-loner-med-sarskild-skatt-for-man_334354.svd

Tummen upp eller tummen ner? Vad tycker ni UMare?
Man börjar undra vad det är för korkade människor som finns här i Sverige. Jämställdhet betyder inte att byta "makten" från män till kvinnor så det där förslaget är inte ett dugg jämställt, då kan man också beskatta folk för deras hårfärg och sånt.

Spana också in:

Och jag mår illa av Gudrun. Hur ser det ut inom lågavlönade yrken och offentlig sektor där löneskillnader är minimala till ickeexisterande? ska de män som jobbar tjäna extra lite med ingen annan motivering än att de är män? När ska feministerna fatta att det är en liten andel män som tjänar mer än vad kvinnor gör, inte alla män. Socialismen har traditionellt ett klassperspektiv på löneskillnader, feminister ser bara till könet. Feminismen är en sjuklig avvart på socialismen.
Även om artikeln är åtta år gammal så vill jag ändå få det sagt att nej, detta är ett enligt mig helt fel och väldigt vidrigt sätt att få jämnställda löner. Varför sänka mäns löner i stället för att höja kvinnors? Känns lite som att detta hade varit ett slag mot båda könen, skit i o höja kvinnors lön liksom, sänk männens i stället. Nej usch.


Hjärta

Storchen84: Även om artikeln är åtta år gammal så vill jag ändå få det sagt att nej, detta är ett enligt mig helt fel och väldigt vidrigt sätt att få jämnställda löner. Varför sänka mäns löner i stället för att höja kvinnors? Känns lite som att detta hade varit ett slag mot båda könen, skit i o höja kvinnors lön liksom, sänk männens i stället. Nej usch.


Hjärta
Hur lätt tror du att det är att bara höja löner sådär? Galen

Draug: vem ska avgöra vilka löner som är tillräckligt jämställda och ojämställda då? blir ju orättvist och skapar osämja hur man än vrider och vänder på det.
sa inte att det var ett bra förslag. Vet faktiskt inte exakt hur de tänkt men det jag har hört är att detta förslag inte sa att alla män ska betala mer skatt men eftersom att artikeln säger annorlunda så vet jag icke. Hela grejen låter lite flummig i praktiken. 

Bööööörg: Hur lätt tror du att det är att bara höja löner sådär?
Har inte sagt att det är lätt, men varför ta en lätt idiotisk lösning i stället för att strida för en bra och vettig lösning?Draug: vem ska avgöra vilka löner som är tillräckligt jämställda och ojämställda då?
Är väl inte så svårt just den biten, exempelvis vet jag att lönerna inom mitt yrke förhandlas för alla och baseras på befattning och årstillägg. Inget annat. Borde väl inte vara så svårt o kartlägga vilka yrken och företag som har det så? Eller?Hjärta

Fingerprints: sa inte att det var ett bra förslag. Vet faktiskt inte exakt hur de tänkt men det jag har hört är att detta förslag inte sa att alla män ska betala mer skatt men eftersom att artikeln säger annorlunda så vet jag icke. Hela grejen låter lite flummig i praktiken.
jag sa inte att du påstått det heller, jag syftar på att hela vallöftet låter jävligt fel och orättvist. Vill man uppnå jämlikhet är detta verkligen inte rätt riktning att gå. Du kan ju inte förneka att du skulle protestera själv mot förslaget om rollerna var ombytta? 

Storchen84: Är väl inte så svårt just den biten, exempelvis vet jag att lönerna inom mitt yrke förhandlas för alla och baseras på befattning och årstillägg. Inget annat. Borde väl inte vara så svårt o kartlägga vilka yrken och företag som har det så? Eller?

Vad vet jag om hur svårt det är med kartläggning av löner inom yrken och företag? sysslar inte med sånt på fritiden direkt. De kan förhandla hur mycket de vill, slutresultatet blir inte mer jämlikt för det.