Forumet - Fildelningen slår nya rekord!

Fildelningen slår nya rekord!

200 0 13
Fildelningen slår nya rekord
Fildelningen rasade när Ipredlagen infördes i våras.

Men sedan dess har den tagit fart igen. Och fildelandet är nu på väg mot nya rekordnivåer.

-Fildelningen mår bättre än någonsin, säger IT-rättsforskare till TT.

Det var många som trodde att Ipredlagen i våras inte skulle få någon effekt på fildelningen. Men den blev drastisk, natten till den 1 april rasade internettrafiken med omkring 40 procent, enligt så kallade Netnodsiffror. Då var alla också alla överens om att de siffrorna var det bästa måttet på den olagliga fildelningen.

Nöjesindustrin var nöjd och hoppades att skivförsäljningen skulle ta fart. Och enligt skivbranschens organisation Ifpi steg också försäljningen med 18 procent under årets nio första månader.

Men efter den febriga nedladdningen i slutet av mars och raset i april har fildelningen sakta återhämtat sig. Nästan dag för dag har den ökat igen och för någon vecka sedan hade internettrafiken passerat de tidigare rekordnivåerna från i mars, all-time high helt enkelt.
Najs ;D

http://www.vk.se/Article.jsp?article=316802
"-Sedan tillkommer ju olovliga strömmande videosajter som inte är fildelning i traditionell mening, men som fyller samma roll för användarna. Att titta på en långfilm via strömmande video direkt i webbläsaren blir allt populärare, säger Schollin.

Ingen nedladdning

Men upphovsrättsligt är det helt annorlunda än fildelning. Användaren laddar inte ned något och riskerar inte begå något intrång eller brott."

WTF? Var det "sakkunnige" Kristoffer Schollin som påstod det? [shake]

Spana också in:

Jag har ju alltid hävdat att fildelning är det absolut smartaste sättet att sprida/distribuera musik, filmer o böcker på. Att användarna/brukarna själva sköter distributionen. Därmed inte sagt att inte upphovsmännen i form av text- o kompositör, artist, manusförfattare, regissör, författare mm INTE ska få någon ersättning. Men HUR det ska lösas får branschen lösa själva!

FILDELA MER SÅ BLIR VI FLER!!! [smile]... [bigsmile]