Aviseringar
Rensa alla

FILM: Bio-recension: I Min Vildaste Fantasi


Ämnesstartare

I Min Vildaste Fantasi/She's Out of my League, en komedi om en töntig kille träffar hipp tjej. Man har sett det förut, och man kommer med stor sannolikhet att få se det igen. Man skulle kunna kalla det en ”tidlös historia” som har blandats med American Pie-element.

Detta är Kirk (Jay Baruchel): Han jobbar som flygplanskontrollant, kör en risig bil, är kär i sin gamla tjej Marnie som han desperat försöker få tillbaka. Hans familj är dessutom riktigt korkad och ger honom ingen ro, och för att avsluta det hela så har han riktigt dåligt självförtroende. Han är med andra ord en loser. Molly är antitesen. Hon är snygg, populär och tjänar pengar. Hon är i Kirks ögon ”perfekt”. Ett hastigt möte på flygplatsen mellan de två leder leder till att de oundvikligen måste ses igen, då passar Molly på att styra upp en dejt. Vilket självklart leder till att de blir ihop. Men Kirks kompisar sätter griller i huvudet på honom, då de har en teori om att att såkallade "tior" (med andra ord "perfekta människor") bara kan blir ihop med människor som ligger mellan sju till tio på den skalan. De klassar Kirk som en femma på skalan. Denna teori kan ju bara självklart leda till trubbel.

Jay Baruchel som spelar huvudrollen gör sig dock en björntjänst i och med denna film. Gång på gång spelar han den töntiga nervösa killen, och kommer nog få svårt att slita sig loss snart, precis som Michael Cera från filmer som Superbad och Juno. Det ska tilläggas att han spelar väldigt bra som den rollen.

Det finns ett underliggande tema i filmen att man ska ha självförtroende, och att man ska vara nöjd med sig själv. Det är ungefär så djup filmen blir, men man förväntar sig inte riktigt att dessa komedier ska vara djupa, så det får man helt enkelt se förbi. Manuset är bitvis rätt skarpt, med repliker som definitivt får en att skratta till, och det märks sannerligen att manusförfattaren har sett på American Pie när det gäller vissa scener. Dock blir det rätt larvigt när det allvarliga snacket kommer in, klyschigt är ordet. Det finns även vissa scener som är extremt krystade, långa utdragna diskussioner om egentligen ingenting. Men på något sätt är det ändå en smågullig film som har sina stunder.


   
Citera
Ämnesetiketter
Ämnesstartare

Betyg: 3/5


   
SvaraCitera

Dante Stjernberg:

en komedi om töntig kille träffar hipp tjej

töntig kille som träffar hipp tjej

Dante Stjernberg:

Detta är Kirk (Jay Baruchel:

Du har glömt slutparentesen.

Dante Stjernberg:

Hon är snygg, populär och tjänar pengar, hon är i Kirks ögon ”perfekt”.

Jag föreslår en punkt efter pengar. Tror det blir snyggare och mer effektfullt.

Grymt bra jobbat! [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fixat![y]


   
SvaraCitera

Dante Stjernberg:

I Min Vildaste Fantasi/ She's Out of my League

bort med mellanrummet

Dante Stjernberg:

då de har en teori om att att tior bara kan blir ihop med sju-tior. De klassar Kirk som en femma.

Du kanske ska utveckla detta lite. Även om jag tror de flesta förstår vad du menar kan det vara bra att vara lite mer förklarande.

Annars var det finfint! [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fixat!


   
SvaraCitera

Uppe!


   
SvaraCitera

Tråden låst


   
SvaraCitera