Forumet - Filmklipp kan inte spelas upp

Filmklipp kan inte spelas upp

774 0 12
När jag ska spela upp filmklipp från digitalkameran i datorn, blir det brus i VLC och i Quicktime är det ingen bild överhuvudtaget.
Börjar tro att kameran är för bra för datorn, det är en macbook, men kan man inte fixa det på nåt sätt? Ändra storleken i efterhand?

Det går ju att ändra i kameran (800, 640 eller 320), men ibland funkar det största formatet att spela upp på datorn, och ibland inte. Jag förstår ingenting, har det att göra med hur stor filen blir? Har en på 17 MB som inte går, och en på 8,3 som funkar, fast de är inspelade i samma format i kameran.

Spana också in:

loom:

TACK! Äntligen funkar det. (När jag skrev här förut med samma fråga, så fick jag som svar att det var macen som inte pallade.)


Det är lite fånigt ;). Saken är den att AVI är ett Microsoft-format (Apple har egna format som de använder, t.ex. .MOV). Apple tycker inte om det, alternativt får inte, så de skickar inte med något stöd för att läsa .AVI-filer.

Nota bene, .AVI är rätt gammalt och otroligt osmidigt om du är macfag. Du borde konvertera om det till något mer lättanvänt. Och om din kamera inte är supersugig borde du kunna ändra i den så att den spottar ur sig något annat än .AVI.