Forumet - Filmscener alla borde ha sett

Filmscener alla borde ha sett

1096 1 32
Döda mig gärna på de värsta sätt ni kan komma på om det redan finns en sådan här tråd, och ni tycker att det känns berättigat, men jag är ny här, hej, och jag vill börja någonstans, så jag tänkte börja med att upprätta just den här tråden.

Alltså, nämn en specifik scen i en specifik film som gjort någon sorts intryck på er. Porr är förvisso OK, till och med välkommet, men för mig är det öppningen till Apocalypse Now.

Ackompanjerat av The Doors - The End, som även fungerar som ett genomgående tema i filmen, går den från mäktig till suggestiv genom att växla mellan brinnande djungel till en apatisk Martin Sheen i ett dunkelt hotellrum, från helikoptrarnas rotorblad till takfläkten. Det faktum att jag såg den första gången som 12-åring har kanske haft lite negativ inverkan på vissa saker, som till exempel min världsbild, men åtminstone fick den in mig på storfilmer och 60-70-tals rockmusik. Tala om överkompensation!
Tristesso:

men för mig är det öppningen till Apocalypse Now.


ett bra val men skulle säga att slutscenen är ännu bättre. hur willards ansikte byts ut mot kurtz för att knyta tillbaka till boken heart of darkness och visa att willard i en metafysisk mening har blivit kurtz. dessutom knyter den tillbaka till början av filmen med de napalmbombande helikoptrarna (vilket också motiverar användandet av the end i öppningsscenen på ett subtilt vis).

Spana också in: