Forumet - Filmtips på Netflix!

Filmtips på Netflix!

3595 1 17
EbbaPersson:

Har någon tips på filmer som på Netflix?


Trökigt att du fick så dålig respons på denna tråden... Jag använder själv netflix och skulle verkligen vilka ha tips på sköna filmer där! Jag såg en riktigt bra film nyligen - "The Island". Jag kan knappt säga något om den utan att spoila, eller snarare inget - men den är grym! Rekommenderar den starkt. Tv-serien Breaking Bad tycker jag är grymt bra också. Naturligtvis Nyckeln till frihet om någon skulle ha missat den - tidernas bästa film. Gillar man action så ät "Shooter" grym också! :)

Spana också in:

Såja, äntligen fick man hit er! :D

Tillägg till er alla - det som är extra najs är att man kan kolla på så många olika enheter; smart-tv, apple-tv (o dyl), spelkonsoler, dator, surfplattor, smartphones osv. :)

Cykeldöden:

ofta nån pröjsar för onlinefilm


Öhm, ja? Jag tycker det är toppen! Långt mycket bättre än att köpa filmer eller serie-boxar, eller att kolla på dem på tv.

noja:

Är det värt att skaffa Netflix konto? Tänkte kanske på att det vore soft för föräldrarna att ha, men då vill man ju att det ska finnas mkt film för dom.


Spontant skulle jag säga ja, men det beror ju lite på vad man har för möjligheter att kolla bra tv sedan innan och hur god ekonomi man har (jag tänker såklart inte gå in på dina föräldrars ekonomi precis, men jag själv skulle kanske inte tycka det var värt det om jag skulle pröjsat då jag redan har det tajt med ekonomin, men nu har jag turen att dela kontot med mina föräldrar). Jag vet inte exakt hur stort utbudet är då det är lite svårt att få ett grepp om, men om man har en bred filmsmak och intetvunget bara måste kolla på det senaste så är det verkligen värt det. Framförallt om man diggar serier så är det extra najs då det finns ett stort utbud av serier. Jag själv älskar netflix för tillfället och har hittat en hel del trevligt material. Dessutom så tror jag fortfarande man får en gratis månad "prova på" när man skapar ett konto så dina föräldrar kan ju prova i en månad och se och sedan besluta om de ska säga upp det eller fortsätta.

Xisco:

Vad jag förstått det som är Netflix bra på äldre filmer snarare än nya? Så det känns halvt ovärt då, särskilt om man vill se nyare filmer.


Det är ganska sant, men det beror lite på vad man menar med "äldre". Det är ju inte så att alla filmerna är många år gamla, däremot så tar det ett tag innan nyutgivna filmer hittar in. Dock finns det gott om filmer sedan bara något år tillbaka och många serier som är aktiva upp även nu. Jag tycker det är toppen iaf och jag tror som sagt att man får en månad fritt så du kan ju prova?
Xisco:

Jag snyltar Viaplay från familjen så klarar mig nog ;)


Det är ju vad jag hört en motsvarighet till netflix så då förstår jag dig helt :) Vad jag har läst så ska dessutom viaplay vara lite bättre på att slänga in nyutkommna filmer tidigare än netflix :)

Blåbärt:

Kan man köra filmer i offlineläge likt spotify och nedladdade spellistor?


Nej det går tyvärr inte!
skatemaniac:

Öhm, ja? Jag tycker det är toppen! Långt mycket bättre än att köpa filmer eller serie-boxar, eller att kolla på dem på tv.


kolla på tv gör en för att det är socialt eftersom allt suger och då måste man prata. om en nu kollar på tv.

om en ska se på film laddar en ju ner eller går på bio om en nu är lagd så.

är det så bra att man ens överväger att köpa en box är det ju för att man vill se om det och då vill en ju inte ha en jävla onlinetjänst.
Cykeldöden:

kolla på tv gör en för att det är socialt eftersom allt suger och då måste man prata.


Det är möjligt att det gäller för dig, men jag tror vi är en del som vill kolla i hopp om att faktiskt hitta något trevligt. Netflix ger möjligheten att hitta detta något precis när man vill, med mycket hög kvalitet och smidig teknisk lösning samt i många enheter.

Cykeldöden:

om en ska se på film laddar en ju ner eller går på bio om en nu är lagd så.


Jag tycker det känns dumt att ladda ner när det finns lagliga lösningar som fungerar bra. Vi diggar film här hemma och tycker sällan det är värt att åka iväg på bio, så för oss är det fint.

Cykeldöden:

är det så bra att man ens överväger att köpa en box är det ju för att man vill se om det och då vill en ju inte ha en jävla onlinetjänst.


Vad för box menar du? Digitalbox? Jag pallar inte passa massa tider för TV så för mig är netflix som sagt toppen, ibland fungerar det fint med TV om det råkar vara något najs precis när det passar mig, men det är det sällan.


My dreams are her:

Har de Blade Runner i sortimentet? Hur som helst väldigt bra rulle, speciellt musiken.


Vet inte, ska ta o kika faktiskt - tack för tipset :)
skatemaniac:

Jag tycker det känns dumt att ladda ner när det finns lagliga lösningar som fungerar bra


"bra" är väl relativt. Om en nu tycker att det funkar bättre att betala pengar för att få ett litet urval filmer än att få nästan vilka som helst gratis så får väl det stå för en själv men låter rätt dumt.
Cykeldöden:

"bra" är väl relativt. Om en nu tycker att det funkar bättre att betala pengar för att få ett litet urval filmer än att få nästan vilka som helst gratis så får väl det stå för en själv men låter rätt dumt.


Jag tar med det faktum att det är olagligt att ladda ner, i min lilla ekvation. Att betala 80 kr i månaden om man tittar på en 2-3 filmer i veckan och många avsnitt av serier så är det en minimal kostnad jämfört med alla andra lagliga alternativ. Dessutom så är det lång mycket smidigare att använda netflix för att få en högkvalitativ film/avsnitt på alla enheter.
skatemaniac:

lång mycket smidigare att använda netflix för att få en högkvalitativ film/avsnitt på alla enheter.


öhm det verkar ju vara massiva problem så fort en inte använder en PC med Windows XP+. Du kan inte ens använda vanlig brännarprogramvara för att dra ut grejerna på DVD om du vill kolla på TV och inte har tv kopplad till dator. Och det verkar vara en hel del extraarbete för alla som vill använda det med lubuntu, debian, xubuntu, eller mageia (har inte testat själv med vet folk som haft problem i debian och lubuntu och en snabb googling antyder att det inte bara är de distrona som netflix krånglar med).

Plus att du måste ha microsoft silverlight som generellt är uselt för datorprestandan. Och sen, DRM som en bonus.