Forumet - FILOSOFISKA TANKAR![love]

FILOSOFISKA TANKAR![love]

201 0 54

Spana också in:

Lundi:

Har alla människor samma värde? Varför/varför inte? Kan människan förlora sitt värde? OCH vad är egentligen ett människovärde?


människovärde kan ju vara olika saker.

jag tycker att alla är värda en andra chans, men man är inte värd hur många chanser som helst, och man är inte värd det om man inte visar att man är villig att försöka bättra sig.

vi är alla i grund och botten lika, varför skulle vi få samma möjligheter? sen måste man ju förtjäna det på något sätt också.

på ett sätt har inte alla samma värde. folk som inte verkar bry sig kan ibland få extremt mkt hjälp och möjligheter, som andra, som kämpar, kanske inte får. det är dom inte värda.
Lundi:

Har alla människor samma värde? Varför/varför inte? Kan människan förlora sitt värde? OCH vad är egentligen ett människovärde?


Hmm.
Vänner omkring en värdesätter förhoppningsvis en. Men ska man jämföra sitt lilla sociala nätverk med hela oändliga universum... så är jag rätt säker på att universumet är mycket större och mer meningsfullt än vår lilla planet är. Så om man ställer den frågan till universum, så tror jag att vi alla är lika ovärda, vi gör inget för den. Vi är så små att vi inte syns.
Nej vi har inte samma värde.
Kvinnor har tex ett lägre värde än männens, framförallt i arbetslivet.
Invandrare i olika länder har oftast lägre värde än "huvudbefolkningen".
Barn har lägre värde än vuxna.
Fattiga har lägre värde än rika.
Politiskt framgångsrika har mer värde än "vanligt" folk.
Kändisar har mer värde än "vanligt" folk.

Säger inte att det borde vara såhär, säger bara att det är så det är (i det flesta fall, alltså inte 100%).