Forumet - Finland under attack

Finland under attack

90 0 2
Rubriken låter konstigt men det är sant.
kort youtubevideo:


1.2.2010 började en demonstration framför riksdagshuset i Helsinki Finland. Demonstration startades av Marko Sihvonen som hungerstrejkar.

Han demonstrerar mot våra korrupterade regering och deras plan att sälja våra grundvatten bort till stora mat och dricks företager.

Polisen har anhållit honom flera gånger, även i dag (onsdag 24.2). Varje gång har polisen använt våld och efter några timmar släppt honom därför att han hade inte brutit någon lag.

I Karvia kommun har staten med hjälp av försvarsmakten tagit mycket land från människorna med hjälp av "expropriation". Försvarsmakten säger at de vill ha helikopter baser och skjutbanor på människornas land. Efter land har tagits och människorna drivit
bort, enda sak som kom dit var en vattenledning. Nu har över 80km av vattenledning byggt med en standard som heter ISO22000.

3 lokala företager bygger vattenledningen, Valio, Atria och Altia. Saken går mer konstigt när man tittar vem är bakom vattenledning standard ISO22000. Det är Världens största mat och dricks företag Nestle och sedan Kraft (världens näst största mat och drick företag), Unilever och Danone. Det ser ut att våra politiker har fått mutor so att de säljer bort våra grundvatten (som är väldigt stora och ren, troligen likadana vatten finns i Sverige). Vattenledningen är inte ännu färdig.

Marko Sihvonen har vänner där I karvia och han beslutade att komma till huvudstaden Helsinki och börja en hungerstrejk och protestera mor korruption. Han ska vara framför riksdagen så länge att regeringen faller liksom i Island. Nu är det nånting 4-7 människor som är där dygnet runt.

Lagen säger att man behöver inte en tillstånd för demonstarion. Enda du måste göra är att informera polis om det innan den börjar. När demonstration börjar, finns det inte många lager som säger att demonstration kan stoppas. Våld är en orsak varför man kan kalla en demonstraton av men den här är en fridfull demonstration.

Här är linker (anddra länker än den youtube video):
hemsida: http://www.supportmarkosihvonen.com
facebook grupp (3500 medlem): http://www.facebook.com/group.php?gid=286922701431
mer videor finns i youtube med sökord Marko Sihvonen.

So, varför gjorde jag en thread? Därför att det här nyheter är under en sten just ny och ingen media i Finland eller utomlands vill mycket tala om det här. Marko Sihvonen är inte för vänster eller höger eller center Han är för frihet mot korruption/tyranneri. Ni svenskor är bra folk och vad har händer nu i Finland med vatten saken kan troligen hända där också.

tack för hjälp om ni kan sprida orden/joina facebook/

Tack so mycket