Forumet - Finnar

Finnar

8346 0 110
Tja!
Jag har problem med finnar, jag har alltid käkat mycket godis i mitt liv..
Och av godis eller av allt sött får man ju finnar.. Så nu har jag minskat ner på alla sötsaker nå sjukt mycket, kämpat som fan :P
Endå får jag finnar, jag använder 2st smörjmedel från apoteket aco heter dom, tar varje morgon och varje kväll en som tar bort finnar o en som är återfuktande för hudet.. Grejjer är att jag får fortfarande finnar de har minskat på bröstet och ryggen har jag knappt inga längre, men i ansiktet har jag mer, jag fattar inte jag smörjer ju inte mig i ansiktet inte på ryggen :S Jag äter vitamintabletter varje dag oxå, sen försökte jag äta mycket frukt och grönsaker.. Och äter knappt donken längre..
Så ja fattar inte för ibland har jag knappt några finnar alls, som syns.. sen helt plötsligt har jag hur mkt som helst i pannan och på kinderna, även fast ja kanske bara käkat nyttigt i 2-3 veckor:S
Så jävla less på skiten ja lägger ner så mkt tid på att hålla fejjset rent men endå så får jag finnar..[n]

Spana också in:

Capture:

Du kanske tvättar för mycket och således torkar ut huden. Är din hy uttorkad producerar den ännu mer fett för att återfukta sig själv, vilket ger dig mer finnar.


Japp jag har läst de där.. De va nått med talg oxå.. Men morgon och kväll är inte för ofta =)
Asså den andra smörjan ja tar ska vara för återfuktning, men när jag har på den känns de bara som min hud blir torrare [shake]
Istäcke:

Ät inte sötsaker överhuvudtaget.


Nej jag vet men de är sjukt svårt, men jag har ju minskat sjukt mkt, jag kanske äter 5 bitar godis på helgen, sen kan de bli nån i veckan..
men de är så liten mängd, jag tror de är att jag dricker för mycket cola, de är sjukt mycket socker i, men de är fan omöjligt att sluta med, ja har minskat på de men sluta går fan inte :P
Sen lixom ja vill ju äta lite onyttigt så jag får lite hull på kroppen..
Men ja kan ju inte äta nått sött eller fett för då får jag finnar :S
Jag har sen jag var 12 år ätit jättemycket sötsaker. Överdrivet mycket. Det har ändå inte synts på min kropp.
I oktober lyckades jag hålla mig borta från sötsaker i två veckor (resultat: mindre porer). Efter det har jag ätit mycket igen, men för kanske fyra dagar sen bestämda jag mig för att sluta och jag hoppas att det håller i sig.
Dem två första dagarna var hemska, nu är jag inte så sugen längre. Du borde försöka. :D
Men allt handlar inte om mat.
Visserligen är det en del av problemet - men sötsaker kan man unna sig i lagom mängd utan att det påverkar huden.
Annars är det hormonbaserat. Du måste prata med en läkare om det besvärar dig mycket. De har speciella krämer/tabletter.
Tänk på att inte börja smörja dig 10000 ggr om dagen med de krämerna eftersom de kan göra tvärtom - täppa till pormaskarna, vilket resulterar i mer finnar.
rosapepsiburk:

Annars är det hormonbaserat. Du måste prata med en läkare om det besvärar dig mycket. De har speciella krämer/tabletter.
Tänk på att inte börja smörja dig 10000 ggr om dagen med de krämerna eftersom de kan göra tvärtom - täppa till pormaskarna, vilket resulterar i mer finnar.


Jag anser att jag käkar en lagom mängd sötsaker, ja käkar max en kexchoklad i veckan eller typ en påse ahlgrens bilar.. Sen på helgen kanske 10 bitar av lösviktsgodis max..
Och jag käkar c vitamin tabletter, mycket banan och mandariner, morötter majs lite allt möjligt.
Äter knappt nån skräpmat längre, utom om man är skit hungrig när man slutat skolan så kanske man smäller i sig en pizza, men de är max 1 gång i veckan..
Jag smörjer in mig morgon och kväll, inge mer. Men jag blir torr av den där "återfuktande" krämen [tard]..
Vad för läkare ska man prata med då? Jag frågade dom på apoteket vad jag skulle ha och en tjej där sa att jag skulle köpa 2 olika. Men dom har ja kört med en månad nu och verkar inte hjälpa så himla mycket, visst hade säkert vart värre utan, men ser inga stora förändringar, kan lika bra ta vanligt ljummet vatten ju..[chocked]
Asså jag har inte jätte mycket finnar men några på pannan sen på kinden..
Känner mig ofräch som fan när de är massa på kinden, ser ju ut som man inte vårdar huden för 5 öre.. Fast ja tar han om den som fan.. :S