Forumet - Finnar :(..

Finnar :(..

642 1 7
Hej! Jag har haft nu finnar över ett år och jag har inte lyckats få bort de.. Men jag har använt en kräm som är ganska ovanlig kräm.. Och jag sköljer först ansiktet med vatten sen så torkar jag såklart sen så tar jag krämen och krämar/smörjer in finnarna som ser så jävligt äckliga ut. Det går bara lite bort men jag behöver ganska stor hjälp med att få bort det ganska snabbt någon idé?? det är skolavslutning man vill ju va fin då .. Så snälla svara på frågan behöver hjälp .. Skäms för mina finnar brukar använda smink.

Inga kommentarer

Tråden har 7 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Gå till ungdomsmottagning eller vårdcentral. Av egen erfarenhet så kan en hålla på och försöka behandla med apotekets produkter helt förgäves. På UM/VC finns bra hjälp att få i form av starkare krämer, antibiotika och p-piller. Jag önskar att jag hade krävt bättre hjälp tidigare istället för att må psykiskt dåligt och kasta bort 1000tals kronor på produkter under 10 års tid. Att söka vård för akne är inte konstigt och det är inte särskilt svårt att få receptbelagd medicin för det.

Lycka till!
jag har haft sjukt mycke problem med mina finnar. Några saker som hjälpt mej..

- Jag började dricka sjuukt mycke vatten. 
- Jag gick till vårdcentralen och fick en kräm utskriven som hette Duac. Använder den dock inte längre då man inte får sola när man använder den, men den hjälpte!!
- Sola inte med foundation, träna heller inte i smink. 
- Varje morgon smörjde jag in mej med en fuktkräm i ansiktet (är man för torr får man bara mer finnar), men smörjde inte in på kvällen då man har Duac på och sover i det.
- Ät inte för mycket socker. Äter jag massa socker en kväll vaknar jag upp dagen efter med 2 nya finnar typ.
- Ska du klämma finnarna, se till att va ren om fingrarna, och du ska kunna tvätta ansiktet direekt efter, annars kommer det in smuts!

Spana också in:

Produkter är onödigt tycker jag, de bara mildrar den existens som är befintlig. Sök istället roten till varför de finns.
___________________________________________________________________________
Smuts
Det som gör att finnar uppstår är det att man "täpper igen" talgkörtlar och huden. Det är inte bara jord och sånt som är "smuts" som täpper igen utan också "oljor" som lägger sig på huden automatiskt under dagen samt döda celler som lägger sig och proppar igen i huden.
Bakterier
Bakterier göra så att det blir infekterat och kroppen väljer att skydda sig och därför blir det en finne. Bakterier finns alltid men man kan minska antalet i huden rätt bra om man dricker tillräckligt och rör på sig mycket. Vilket gör att man svettas, svett går igenom huden och svett innehåller bakterier och massa "gifter". Om du blir svettig så ska du duscha oftare för svett lägger sig utanpå huden och innehåller massa äckligheter som "proppar".
_____________________________________________________________________________
Det som gör så att man får mer finnar i ungdomen är snabb utveckling, man svettas mer, hår på kroppen osv osv osv... Vilket bidrar till finnarna.

Duscha, Tryck inte på ansiktet och se till att vara så allmänt ren i ansiktet hela tiden.
Vissa säger och skriver att det inte hjälper att hålla sig ren men det är struntprat snicksnack..

P.S Sminka dig inte för det gör också så att huden täpps igen med smuts! Och drick vatten för att hålla hudens fuktighet.