Aviseringar
Rensa alla

Finns det nån mening över huvud taget med livet?


Ämnesstartare

Det slog mig att jag inte har nåt att leva för, jag menar jag ska gå ut gymnasiet och kanske skaffa jobb men vad är vitsen med det hela? Bara göra samma jävla sak i resten av mitt liv tills jag blir pensionär och på vägen så ska jag också hinna träffa någon att dela mitt liv med och hitta bra vänner, två saker som aldrig kommer hända. 

Känner inget driv för att leva men orkar inte ta livet av mig heller, känner inte att folk hade blivit så berörda som de tydligen blir när någon tar livet av sig. Är ganska ledsen hela dagarna, särskilt när jag jobbar och jag får skäll för att jag har gjort fel men jag är ju bara en sommarjobbare, har inga vänner heller men spelar med en kille som jag gick i 9an med men han har inget annat intresse än att spela med mig när det inte finns någon annan att spela med.

Allt jobbigt och tråkigt som jag inte vill göra kan jag ju bara skippa om jag väljer att ta livet av mig, inte utav min nedstämdhet men jag ser ingen mening med det hela.


   
Citera

har svårt att tro att man skäller på en sommarjobbare, du behöver ett lyft i livet, hur vet ja dock inte riktigt, vet familj om hur du känner?


   
SvaraCitera
Haien

Det gäller att hitta en mening, en anledning till att fortsätta livet. Se min tråd "meningen med livet" om du vill där jag disskuterar i princip samma sak.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

handendärnissen:
har svårt att tro att man skäller på en sommarjobbare, du behöver ett lyft i livet, hur vet ja dock inte riktigt, vet familj om hur du känner?

Nej, min familj vet inte om hur jag känner alls och jag vill inte berätta för dem heller.


   
SvaraCitera

Jag skulle nog sökt hjälp om jag var du, man märker att du inte mår helt bra :/


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Getrekt:
Jag skulle nog sökt hjälp om jag var du, man märker att du inte mår helt bra :/

Men jag vill inte söka hjälp


   
SvaraCitera

Min kompis dogge hade lite samma problem. Sedan gick han ner sig på tunga opiater och nu säger han att opiater är livet. Kanske inte det bästa att göra men det visar att det finns alltid möjligheter att hitta nya saker. Jogga är bra annars få lite runners high vettu.


   
SvaraCitera

Jag vet inte om jag kan hjälpa dig men jag kan ju försöka.
 
Jag tror att motion kan bidra till att man mår lite bättre psykiskt. Du kan ju testa att cykla runt i typ 1-2 timmar om dagen (eller mer om du har lust) och se om du mår bättre av det.
 
Varför är du så säker på att du inte kommer kunna hitta bra vänner? Vad är dina största intressen?
 
Livet kan vara rätt roligt ibland, även om en del av det kan vara jobbigt och stressigt. Jag upplever att man vinner mer på att leva vidare än att ta livet av sig. Hur är din relation med dina/din föräldrar/förälder? Känner du att de/hen bryr sig om dig? 
 
Har du någonsin ställt dig frågan varför livet känns trist? Tror du inte att det går att förändra det här på något sätt, rent samhällsmässigt? Om du hittar en lösning på problemet kanske du kan engagera dig i frågan, i hoppet om att du ska kunna förändra samhället till det bättre så att du blir lyckligare.


   
SvaraCitera

Klart. Jag har spenderat lång tid att tänka på det här. Skrev ett långt svar på mobilen men det raderades pågrund av att jag var för aktiv på sidan. Ganska kul att existentiella kriser som redan avklarats fortfarande plågar människor idag.

Del 1: Besegra Nihlismen.
Själva kärnan i Nihilismen ( den filosofiska inriktningen som går efter att livet fundamentalt saknar mening. Jag var detta själv men insåg att det var en destruktiv och djupt felaktig ide. Det finns flera vägar ifrån Nihilismen. Jag kommer här gå igenom några alternativ för att fly ifrån detta destruktiva tanke sätt.

  Religion: Gå med i en religion. Tro på valfri gudomlighet. Eftersom gud konstruerade kosmos och mänskligheten så måste vi följa guds syfte med våran existens. Vidare läsning: Koranen, Bibeln, *valfri religiös skrift*

  Bli en övermänniska: Nietzsche insåg att med den ökade sekulariseringen så skulle gud försvinna som objektiv skapar av mening ifrån våra liv. Det är det "Gud är död och vi dödade honom" citatet handlade om. Han resonerade att eftersom mening var något subjektivt kunde vi nu konstruerar våran egen mening. Det som skiljer övermänniskan ifrån en existentialist ( det Hajen pratade om) är att övermänniskan kan skapa ett nytt moraliskt system som konst och överge dem när han vill. Vidare läsning: Bortom gott och ont av Nietzsche.


  Aristoteles metod: Det här kommer vara en liten modifiering av Aristoteles filosofi om mening med livet, men du behöver inte bli en övermänsklig varelse eller kristen.
  Vad är meningen med en hammare? En hammare har konstruerats människor för att hamra. Människor är då för en hammare vad gud är för en människa. Går det då att komma fram till en objektiv mening med livet om gud inte finns?
  Det behöver inte finnas en allsmäktig himmels fadern för att skapa mening. Människan är en del av världen och påverkas därför av den. Människan har skapats av naturen och styrs därför indirekt av naturen igenom biologi.
  En cell skaps av proteiner som instruerats av generna i en annan cell. Naturen instruerar cellen vad den ska göra och cellen kan inte säga nej, den har ingen vilja. Detta gör cellens liv enkelt. Den har helt enkelt inget val än att fullfölja sin mening.
  Tänk dig allt liv i en hierarki av komplexitet. Längst ner har du stenen som inte har ett liv. Den är objektivt en lägre utvecklad varelse än allt liv.
  Sedan så kommer cellen, vilken jag redan har diskuterat. Sedan
så kommer växten. Den är en super cell. Stor som cellen men har fortfarande samma behov som en cell.
  Nästa steg i utvecklingen är ett vanligt djur. Djur är super växter. De har fler behov som måste tillfredställa. Dessa behov är tex stimulans och rent sociala grejer. När de uppfyller sina behov i enlighet med vad naturen skapat dem.
  Sedan så kommer människor. Vi är superdjur, med intelligens. Detta skapar helt nya behov. Våran intellektuella förmåga ger oss helt nya behov (behovet efter mening, ärlighet, moral etc). Vilket betyder att vi måste tillfredsställa våra kroppslig grundläggande behov ifrån cellerna, sociala ifrån djuren och ifrån våran intelligens.

Jordan B Peterson.
Se på massor av Jordan B Peterson videos. Funkar också bra
Del 2: Hur man lever ett gott liv.
Detta är det problem som plågar moderna män. ( vet ej vad kvinnor plågas av existentiellt. Bli ej triggade) Hur lever man då ett gott liv? Det finns några grundläggande saker som du måste ha.
  1: Livsenergi. För att leva så måste du ha en positiv syn på livet. Du måste acceptera att dagen och livet är en enorm möjlighet. Du måste ändra ditt tankesätt, då detta är hjärtat i din metaforiska intellektuella kropp. RekommendationMike Cernovich - Gorilla Mindset Audio Book
  2: Mål. Du måste ha ett mål för dagen. Utan mål kan du inte jämföra livets stunder. Relationen av den nuvarande stunden till ditt mål ger dig ögon att navigera din nuvarande situation.
  3: Intelligens. Utan intelligens kan du inte tolka din existens och förstå ditt liv. Utan var därför medveten och fokuserad. Du har fått intelligens av en anledning ifrån naturen. Använd den.
  4: Dygder. Förstå vad som är viktigt för dig och vad som spelar roll. Detta kommer göra dig till en stabil person och inte en flygande vind. Det är som barn, de leker flera roller. Om du skaffar dig fasta dygder kan du navigera dig igenom känslostormar som förhindrar din intelligens.

Rent konkreta tips:
Börja med att gymma. Det kommer ge dig en stark kropp, endorfin och en daglig kamp att övervinna. Ha som mål att igenom eget hårt arbete skapa en stark kropp.
Plugg med mål: Skapa mål med dina studier. Varför plugga om du inte har ett mål med det?
Övervinn dina hinder. Livet är en kamp. Lycka är när du vinner. Sorg är när du förlorar. Igenom att först välja små kamper så kan du sedan bli starkare och attackera svårare kamper.


   
SvaraCitera
Roloch

42        


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Roloch:
42        

*Thoughty2


   
SvaraCitera

Ta lsd och inse att livet inte är så farligt .


   
SvaraCitera

VarilDrox

^
2nd på allt

Fundera på några dygder som är viktiga för dig. Sträva sedan efter att hålla dig så hårt till dessa du bara kan.
Själv värdesätter jag till exempel:
Disciplin: Jag ser till att göra det jag vet borde göras. Jag sätter mig inte och äter flingor om jag inte har ätit middag, även om klockan så är mitt i natten så ställer jag mig och lagar något ordentligt. Och hur mycket jag än rökt på och bara vill ligga i sängen å äta choklad, så ser jag till att ta mig iväg på det jag har inplanerat. Jag är iväg och tränar minst 6 dagar i veckan, helst 2 pass om dagen, slarvar jag så ser jag till att ta igen det. Och jag ser fan till att hålla mitt sovrum städat i bra skick!
Integritet: Jag väljer att stå upp för saker jag tror på. Jag säger vad jag tycker. Jag tummar inte på något för att göra saker lättare för mig själv. Och jag låter inte människor köra med mig.
Generositet: Jag siktar efter att ge och att hjälpa andra människor. Att sätta andra före mig själv. Jag klarar mig utan.

Varje dag blir, som VarilDrox säger, en kamp för att nå upp till dessa ideal. Självfallet misslyckas man ibland(ofta), du kommer aldrig bli perfekt. Men några vinster varje dag är oändligt mycket bättre än inga alls. Ibland har man en skitdag och allt går fel. Men det är lugnt, för man får en ny chans varje morgon.


   
SvaraCitera
mynona

VarilDrox: Tro på valfri gudomlighet.

Godkänns avgudadyrkan av gudinnan Diana i form av alabasterstatyett?


   
SvaraCitera

Lazarus:

Nej, min familj vet inte om hur jag känner alls och jag vill inte berätta för dem heller.

kanske kunde finnas där för dig om dom visste, stöd kan va bra att ha


   
SvaraCitera